Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Uf, ta hobotnica!

Uf, ta hobotnica!

Živjo!

Ker bova z mamo pripravljeli v petek za kosilo hobotnico v solati, lepo prosim vse izkušene v pripravi hobotnice, da me malo poučite v tej smeri 🙂
Prebrala sem kar nejakj zanimivih stavri glede kuhanja:
– kuha se manj časa, če je prej zamrznjena
– kuha se manj časa, če dodamo plutast zamašek
– bolj je mehka, če jo kuhamo z dodatkom nekaj žlic olivnega olja
.
.
.
.

Kaj zdaj? 🙂 enkrat, že daleč nazaj, smo pri enih kolgih na primorski jedli božansko hobotnico v solati – sveže ulovljeno 🙂 Pa se žal nihče ne spomni, kako je bila narejena…..

…torej, lepo vas prosim za majčkeno pomoč!
Lep pozdrav, sicer malo bolj oblačen, iz koroške

Zala

predno jo daš kuhati v krop, jo daj v plastično vrečko in fino stolci (jaZ jo ponavadi kuham na morju, pa jo stolčem kar s velikim kamnom). Nato jo kuhaj samo še 20-30 minut.

lp,bina

Živjo!
S fantom sva jo velikokrat delala na morju.

Dodala sva zamašek, kot praviš (enkrat sva ga celo imela), malo alkohola (se potem ne čuti okus po njem). Razloga ne poznam, tako so nama svetovali domačini. Kuhana je, ko lahko brez težav odluščiš sesek na lovki – npr. z vilico.

Dodala sva veliko limone, nikoli pa kakšnega krompirja. Naredila sva jo kakšen dan prej, da se je lepo marinirala.

Mislim, da bi bo brez problema uspela!

lp, N.

Jaz jo vedno zamrznem in ni nikoli “zategla”. To so me na morju naučili ribiči, ki dnevno lovijo sveže, a jo vsakokrat pred uporabo zamrznejo.

lp

o hobotnici-tako in drugace- smo ze veliko pisali. poglej si posta: hobotnica 20.8.04 in 23.12.03…pa malo primerjaj. lp petra

Hej, Zala!

O hobotnici si ze marsikaj koristnega zvedela:)

Mene pa zanima, ce je vceraj stiskanje vseh mojih dvajsetih prstov zaaaleglooo:))) Radovedna, kaj?:)))))))))

Lep pozdrav Babi

Lepa hvala vsem za nasvete – sem pogledala tudi že napisane poste…

Babi, zakaj včeraj? Vse sem opravila že prejšnji četrtek 🙂 Joj, zdaj pa res ne vem, ampak mislim da sem že pod postom Olivno in bučno olje kar hitro dopisala, da je šlo vse OK…sem naredila brez problem, a res je pomagalo, da si držala vseh dvajset prstov :))) To me je tako nasmejalo 🙂 Torej: sem naredila in sem zelo zadovoljna! Glavno je, da lahko zdaj “napadam” naprej 🙂
ampak, priznam, da mi je šlo na bruhanje, ko so me doma peljali na ustnega…… 😉
No, zdaj bom imela kar nekaj zasluženih počitnic in na morju razvajala naše z morskimi dobrotami – rada bi sprobala vse: testenine z morskimi sadeži, rižoto, pizzo, hobotnico……Uf, bo fino, in kar hitro se bliža (čez malo manj kot 14 dni se bom že veselo sončila :))

LP, zala

Hej!

Seveda, saj sem z prejsnji teden tiscala – v cetrtek !

Potem se je opolnoci zame cas za dolocene stvari ustavil:)))) Tvojega sporocila nisem brala, ker me na Prehrani ni bilo. Je bilo vec prakticnega dela ob stedilniku in potepanja:)

Vceraj me nekaj zazgecka, kot da bi morala spet tiscati:) Je pa v dobrem za drugic!

Pridna…zasluzis si pohvalo in ves pocitek, kar ga rabis:) Lep pozdrav

Zamrzniti in kuhati z zamaškom, lahko ji je tudi več, Limona ali limeta ne škodi, zlasti v marinadi, potem ko je hobotnica že kuhana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close