Kaj pa te polpetke?
Na nekem srecanju sem jedla zelo dobre ocvrte kroglice.
Sestavine so bile meso, riz, orehi, mislim tudi sezam, zelisca in vse skupaj
kar fajn zacinejeno – pikantno.
Jed naj bi bila od nekod z bliznjega vzhoda.
Jedli smo hladne kroglice in je bilo zelo okusno. Sama se nisem naredila, pa enkrat bom.
Ali katera to pozna? Je potreben verjetno tudi jajcek za vezavo.
Lep pozdrav Babi
To potem kuhan riž, primešamo surovo mleto meso in dobro začinimo, oblikujemo v krogljice in povaljamo v sezamu in ocvremo…nekaj takegaa ne……pa jajc ne rabiš, razen če imaš zelo malo mesa….surovo meso takorekoč samo zlepi……..jaz sem delala enkrat iz piščančjega mletega kuhanega riža in začimb, krogljice ocvrla in nato v paradižnikovi omaki kuhala še nekaj minut..
Res je bo treba ekperimentirati………..saj to znamo a ne ?………………….jaz trenutno….pogrnem na polni črti…..polno dela, pol še tisoč opravkov…..pa malo gledanja na linijo…..čisto malo…..in potem včasih ne vem kaj bi kuhala…….med tednom delam kar nekaj vege prehrane, za vikend pa meso in zelenjavo ali pa smo na kakšnih piknikih……..zgleda, da sem bolj ali manj izven ustvarjalne faze……bo že bolje…….
Orehi……kaj, če so bile pinjole ali kaj takega……..definitivno pa ne preveliko…….2-3 nasekljane košče na polpeto……..temna omaka…..bom mal pogledala v kuhinjsko knjigo turško in izrealsko…..pa, da vidimo…..a ne ?…….
Podobna je tudi vegetarijanska štruca ali polpetki. Uporabiš sveže drobljen polnozrnat kruh, razne mlete oreške (orehi, indijski, brazilski oreški) sesekljano čebulo in česen, začimbe, zaliješ z zel. juho in uporabiš jajce za vezavo. Lahko napolniš model za mesno štruco ali spečeš polpetke. Za prilogo pa kakšno zelenjavo, paradižnik ali bučke v omeki.
Forum je zaprt za komentiranje.