Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PREBRANAC -PROSIM POMOČ

PREBRANAC -PROSIM POMOČ

V soboto bomo pekli na žaru. In da bi bilo tokrat malo drugače sem si omislila prebranac. Prosim vas za kakšen pribljižni recept.
Hvala

Za 6 oseb vzameš pol kg belega fižol tetovca, 3 velike čebule, nekaj strokov česna, sladko papriko, paradižnikovo mezgo, sol, malo pekoče paprike ali feferonček po želji, lovor.
Namočen fižol skuhaš skoraj do mehkega z dodatkom lovorja. Soliš proti koncu kuhanja.
Čebulo narešež na kocke in jo pražiš na olju, da postane malo rumena, dodaš paradižnik, papriko, česen. Zaliješ z malo vode od kuhanja fižola. Prevreš. Dodaš odcejen fižol in dobro zmešaš. Naložiš v pekač, pokapljaš z oljem in daš v pečico na 200 stopinj. Pečeš, da se naredi skorjica, cca 30 minut.
To je tak preprost recept, nam je všeč. Če želiš lahko v fižolu kuhaš nekaj suhega mesa. Kot začimbo lahko uporabiš tudi vegeto.

Še en recept. (ki pravzaprav to ni) Je že sproban na piknikih in se je obnesel. Vzameš krožnik za peko na žaru. Notri streseš konzervo prebranca od Ete, fižol iz konzerve, lahko dodaš še narezano slanino, malo vode in vse skupaj malo pokuhaš. Potem pa krožnike in kruh v roke in konec. (Ena konzerva velika je za tri porcije. Če boš dodala še malo kuhanega fižola in vode je to 4 do 5 porcij.)

Lp, Ela S

Ta prvi recept od Julije je kar v redu, v bistvu pravilen, le paradižnika se ne dodaja zraven. Pa precej več čebule, kot je rekla sama. Skratka, ful čebule, pa fajn prepražit z rdečo sladko papriko (in česnom in lovorjem), potem pa ne mešat s kuhanim fižolom, ker lahko razpade. Samo naložiš po plasteh v en višji pekač (steklen, glinen). Ena plast fižola, ena čebule itd. Vmes pa lahko daš še kakšen kos prekajenega mesa. Ampak glede na to, da boste itak pekli na žaru, ni potrebno. Ti garantiram, da je stvar odlična.

lp!

V pravem prebrancu ni mesa, ker je prebranac priloga k mesu.

Mi pa v prebranac po posebni želji moških v družini vedno pretihotapimo tudi meso! Karkoli prekajenega je OK, čeprav so rebrce zakon…

ElaS, kaj podobnega pa še nisem poskusila naredit, ampak si velja zapomniti za številne piknike, ki prihajajo…

Fižolček, zato fižola ne skuhaš ćisto na mrtvo, da ti ne razpade. Paradižnik eni dodajajo druge ne, kakor komu paše, res pa ga v originalu ni. Če imaš 3 res velike čebule, je to količinsko toliko, kot je fižola. To pa je dovolj.
Pa lep pozdrav Julija

Vsem hvala zlate ste. Ja nekaj podobnega kot je napisala Julija sem imela v mislih že sama, vendar sem se bala da bi preveč blefirala ker ga še nisem delala.
Bo nas pa kar nekaj cca 20 ljudi hm no in se moram še posebej potruditi.
Pikniški pozdrav vsem.

Nočem biti nesramna ampak od Ete v konzervi je najboljši.

Lp, Tanja

Enkrat sem kupila od ETE prebranac, pa ga ne bom več. Po okusu je bil sicer kar dober, ampak notri smo dobili 2 kosca stekla, taka mičkena. K sreči otroci tega ne jedo, sicer bi bila lahko katastrofa.
Toliko v opozorilo, pa dober tek.
Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close