Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Na panceti prepraženo???

Na panceti prepraženo???

Velikokrat zasledim, da kaj prepražite na panceti pa bi vas vprašala kako to delate? Ali narežete panceto na koščke in se dovolj scedi da lahko pražite? Ali dodate zraven tudi kaj olja??

Sem namreč bolj slaba kuharica pa bi prosila mojstrice, če mi točno opišete kako to izgleda. Pa brez zamere.

lp

Hej!

Samo malo naolji ponev, daj panceto narezano na rezine, segreva se sproti oboje, da panceta postekleni. Takoj dodaj zelenjavo ali pac kar zelis pocvreti in pomesaj in malo posoli. Zelenjava spusca sok in v tem se vse skupaj brez veliko mascobe dusi.

Se boljse pa je : malo olja, malo masla ( da se stopi) in panceta. Lp

Sicer ne vem, ali res panceta odda manj maščobe, ko jaz pražim pečeno slanino, ne dodam niti kapljice maščobe. Daš na najmanjši ogenj, da se res počasi segreje in se začne maščoba topiti…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej. V Evrospinu sem zasledila že narezano panceto, sparikano po 125 gr 2 krat. Kuham za 2 osebi, in je za moje potrebe 125 gr ravno prav, kadar delam kak preliv za testenine ali podobno. Ker kuham brez maščob, mi je pri tej panceti maščobe kar dovolj. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

V Leclercu imajo tudi že narezano slanino in sicer navadno in dimljeno. Prav tako je pakirana v dvojno pakungo 2 krat 100 gr se mi zdi. Pri tej slanini ni potrebno dodajanje nobene maščobe, dam pa jo v mrzlo posodo in počasi segrevam. Če dodajam čebulo, jo dodam, ko slanina postekleni in potem skupaj pražim, sicer pa jo spražim do konca in dodam zelenjavo in nato kuham dalje.
Če si iz Ljubljane jo kupi in poizkusi.
Pozdrav iz rahlo sončne Ljubljane. Julija

P.s. Sem spremenila nick kar v lastno ime.

Ceneje je, če kupiš kos pancete, odrežeš mastni del skorje in to najprej prepražiš v suhi teflonski ponvi, vmes narežeš panceto na koske in počasi pražiš, da spusti maščobo. Ne bo težav brez skrbi. Olje je v tem primeru odveč dodajati saj s skorje dobiš dovolj podlage. Skorjo nato odstraniš in imaš samo lepo hrustljavo zapečene kocke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close