zeleni čaj
Na zgornjem linku res zveš vse, stran je lepo pripravljena.
Drugače:
– zavreš vodo, vendar filter vrečko daš noter šele, ko se že malo ohladi. Piše na 60 stopinj, vendar – kdo pa meri? Verjemi, da ne boš čutila razlike, če je 60 ali 85 stopinj :-))
– Ena vrečka za okoli 2 dl čaja.
– Pustiš namakati okoli 2 minuti. Če je dalj, je čaj malo bolj trpek, druge škode ni, nekaterim je še bolj všeč. Tvoj je očitno odišavljen z divjo češnjo, to bo dišalo.
Težko rečeš: sedaj sem ta čaj naredila 100% pravilno. Odvisno je tudi od okusa in navade, saj veš, tudi palačinke pečemo na 136 pravilnih načinov. Tole so samo priporočila. Pa uživaj v čajčkanju.
LP Mimi
Ja Mimi, lepo povedano.
Sama sicer pijem pravi caj, a zelo poredko. Pri nas se tistih pravih (tako kot jih propagirajo za cajnico) seveda ne dobi, priblizki iz vreck pa so za kdaj pa kdaj cisto ok. Zadnjic sem celo nasla zeleni caj z jasminom :-)). MMMMM, lepo disi! Pa tudi dober je.
Sem se pa navadila, da ne puscam vrecke poredolgo v skodelici, meni trpek okus ni prevec vsec. Pa ze itak bi bilo prevec, ce bi se pri caju iskala pomirjevalne ucinke, jaz rabim samo stimulanse :-))
Sem pa med studijem velikokrat skuhala zeleni caj namesto kave in pravilne so trditve, da pozivlja um. Pa sploh je menda zdrav sto na uro :-))
Na zdravje torej.
(spodaj sem videla navodilo za pripravo ledenega caja kar iz mrzle vode, ma to moram probat ob priliki :-)) ).
Pozdravcek!
Forum je zaprt za komentiranje.