Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vlaganje zelenjave

vlaganje zelenjave

Punce,

moram priznati, da sem totalen laik in rabim osnovne nasvete za vlaganje:

*kumarice
*gobice
*čebulice
*paprike

Prosim za nasvete: *kje kupiti zelenjavo, kaksna mora biti (velika, mala, zrela, ne zrela, na trgu, moram rect da je za vlaganje….), *kaksen kis je najboljsi, *kje kupiti kozarce, *kam potem shraniti (v temni prostor, na hladno, na toplo…)

HVALA ZA POMOC. Upam, da mi odgovorite, da ne bo moz rekel da nic ne znam. :-))

Jaz vlagam samo kumarice in paprike. Kumarice morajo biti prav ta male- za vlaganje., paprike pa naj bi bile navadne, a bolj mesnate.Če vlagam domače, ki so bolj tanke jih pač manj časa kuham.
Imam čisto preprost recept:
v kilski kozarec zložim kumarice (oz. paprike). Nalijem 1 dcl kisa za vlaganje, kavno žličko soli, pol žličke sladkorja in par zrn popra. Nalijem vodo do vrha in kozarec dobro zaprem. Kozarce zložim v visoko posodo in prekrijem z vodo. Zavrem in kuham še 8-10 min. Vzamem takoj ven, na suho cunjo in pustim, da se ohladi. Hranim v shrambi, raje v temi. Trajajo tudi 2 leti, lahko samo postanejo bolj mehke (spet odvisno tudi od začetne stopnje trdote).
Vlagam pa tudi melancane ali jajčevce. Zrežem na podolžne rezine, pustim, da se malo zjočejo, potem namažem z olovnim oljem in spečem na žaru z obeh strani. Plasti zlagam v širok nizek kozarec, nasujem malo sesekljanega ćesna in peteršilja. Tako nadaljujem do vrha. Zalijem z olivnim oljem. Z vilico malo pomagam, da gre olje do dna. Pustim čez noč, po potrebi dolijem še olja, zaprem in shranim.Obstaja tudi recept za melancane v kisu, ki je bolj preprost, a ga na pametne vem, ker nam ne grejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close