Najdi forum

telebajsek

Se moram malo pohvalit, ker sicer rajši kuham kot pečem. Ampak otroške želje premagajo tudi to. Zadnjič sem spraševala za Zalino čebelico in ko sem jo že naštudirala, si je dete zaželelo telebajska. In ga bo tudi dobila :-)))
Vedno, ko gledam kakšne slike tort, sploh Haline, da ne govorim o Stašini ladji, se me lotijo kompleksi. Ampak telebajska pa moram deliti z vami.

Ta je dobra. Ko je že narejena cela študija z vsemi v naprej možnimi predvidenimi zapleti, si pa otrok premisli :-))

Bravo mojstrice, ko ste tako fleksibilne! Lep bajsek, lep Avena!

:-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Avena, saj je prav taka kot v risanki in ucke ji tako zarijo, kot so verjetno tvoji deklici, ko je torto zagledala:)))

Tudi druge so lepe.

Bozicna me spominja na mojo – le da posujem z zelo temnim kakavovim prahom in sladkornim posipom nepravilno oblikovane zvezde, ki se svetijo na temni podlagi ( pokrijem ze posuto kakavobo plast s papirjem z izrezanimi zvezdami in potresem se sladkor) .

Je pomladna mogoce aspik z zelenjavo? Zelo domiselno in vabljivo:)))

Moska prav res moska; verjetno se biskvit namocen s cim mocnim !!!

Bravo!!! Lep vecer Babi

Pozdravcek Avena!

Sefica si ni kaj!!!

In bo ogledu tvojega albuma seveda sledi cel kup vprasanj:

1. Kako ti je uspelo dobiti tako rumeno barvo telebajska???
2. Prosim za recept za božično torto,
3. Kakšna je moška torta (predvidevam, da slana varianta)?

hvala in lp
N.

Jap, punčka je bila navdušena.
Babi, pomladna “torta” je res aspik z zelenjavo.
Nika, rumeno sem dobila s polovico stekleničke od Foster Clark’sa , ki sem jo vlila v eno Pomursko rastlinsko smetano.
Božična torta je pravzaprav torta Nutella, v nadev sem dodala cimet in to je to. Zvezde so pa iz marcipana.
Moška torta je pa hlebec kruha, ki mu odstraniš skorjo in prerežeš kot biskvit. Nadev je poljuben, običajno delam s skuto z dodatki – po možnosti pikantno.
Na vrhu pa rezine sira zložene v rožo, kakšne kumarice, olive ali kaj podobnega, pač kar imaš pri roki.

Hehe! Pri moski sem pa mimo usekala.

Moski v moji blizini imajo vsako leto raje tudi ” slatkise” ; seveda kaksen dober suh destilat mora napojiti biskvit in temna grenka cokolada.

Taka se mi je zdela tvoja. Je pa ideja s kruhom krasna:)

Lp

Krasno, Avena, še več takih tort, da lahko kaj pokopiramo potem od tebe 🙂

Hej Avena!

Super krasno fino fajn…bi rekli moji otroci.Krasen telebajsek… in rumen -ena meni najljubših barv.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Tole moško torto bo pa treba čim prej preizkusiti – super ideja za kakšen žur!

Avena tale moška torta mi je dala za mislit, bi jo lahko pripravla namesto narezka tu v službi za RD. A lahko še kaj več napišeš?

Lp, Anita

Pikca, ni problema, ampak vprašaj konkretno, kaj te zanima. Kakšnega konkretnega recepta nimam, delam jo vsakič po trenutnem navdihu.
Za “kremo” lahko uporabiš različne namaze, pašteto, še najboljši pa je tatarski biftek. Okrasiš pa z delikatesami po želji.

Avena, bravo za telebajska in drugo, krasne ideje. Pa nič kompleksov, velja za vse, kar opogumite se. Sicer se to tudi mene včasih loteva, pa se hitro okaram. Haha, to govorim zato, ker se tudi moje torte ne morejo primerjati s Halinimi in Stašinimi, čokolada se mi spaca, pladenj pokaplja, ušesa so čudna. A saj vemo, kdor hoče videti ljubezen v njih, jo vidi tudi tako.
LP Mimi

Bravo! Prosila bih recept za žepki s feto in kruh marjetica.

OK, na iskanju sem dobila marjetico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close