Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika RECEPT ZA VLOZENE JAGODE…SO SE SKISALE..

RECEPT ZA VLOZENE JAGODE…SO SE SKISALE..

ZIVJO PUNCE..

LANI SEM NAREDILA 20 KOZARCEV VLOZENIH JAGOD,VSE LEPO IN PRAV AMPAK CEZ 14 DNI SO SE SKISALE IN NA VRHU POSTALE CISTO BELE,GROZA KAKO SMRDELE SO PO KISLEM NEVEM ZAKAJ…RECEPT SEM DOBILA OD ENE PUNCE…VSE SEM MORALA VRECI STRAN…POZNA KDO SE KAKSEN PREVERJEN RECEPT ZA KOMPOT,KI RESNICNO DELUJE IN GA JE PREIZKUSAL….HVALA VSEM ZA NASVET…LEP DAN SE NAPREJ

MASA

Masa, nisi napisala, kako si jih vlagala ( Po postopku pasterizacije? ).

Jaz jih sicer ne, ampak v moji tabeli za pasteriziranje pise takole:
V sirokem litrskem kozarcu pateriziramo pri temparaturi 75 stopinj 25 minut dolgo.

Pomembno je tudi, kje si potem kozarce hranila. Lp

Pozdravljena babi!
Prav tako sem jih pasterizirala potem sem jih zavila v deko kjer sem jih pustila ohlajati se 14 dni nato sem jih postavila v klet nevem zakaj so se skisale?Mi lahko prosim poves svoj recept kako to delas ti?
Hvala in lep dan ti zelim…..
masa

Masa, oprosti, da sem prezrla vprasanje.

Zgoraj sem napisala, da jagod ne vlagam.
Recept je pa silno preprost:

Ohlajena prevreta voda + sladkor , zalijes preko lepih zdravih trdih jagodah ( jaz bi jih malo pokapljala z limoninim sokom) in v pasteriziranje.

Tukaj sem brala, da naredijo se enostavneje: nasujejo sladkor in vodo cez pa pasterizirajo. Nisem najvecji strokovnjak. Vlagam cesnje, visnje in pozne breskve.

Naj ti tokrat uspe:) Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close