Bučke
Sem ljubiteljica bučk na vse načine. In prav škoda se mi zdi, da bi jih utapljala v olju. Čisto mlade so zelo dobre kar surove, malo večje pa narezane na kolobarčke ali pa na rezine po dolgem in popečene na teflonski ponvi s kapljico olja, lahko pa tudi brez. Začinjene s česnom, balzamikom, olivnim oljem in meto so čudovita poletna solata.
Všeč so mi tudi polnjene, v omaki ali kot musaka. Enako lahko pripraviš tudi melancane, s tem, da jih prej nasoliš in popivnaš grenko tekočino, ki jo spustijo.
Tole je nekaj malega:) V iskalnik vtipkaj bučke, nastavi za 5 let nazaj in … prijetno branje ter kuhanje seveda!:))))))))
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=37705&t=37440#reply_37705>
Hej!
Vem, kaj zelis povedati:)))
Avena ti je zenapisala nekaj resitev.
Ce bi pa rada prav tiste prazene s petersiljem in cesnom, ki nam sluzijo kot priloga, ti bo mogoce pomagal moj nacin.
Zdaj mlade, trde, majhne bucke narezem na kolobarcke. Ponev samo malo naoljim in dobro segrejem. V to vrzem ne prevec buck, da se med mesanjem
hitro rahlo opecejo, posolim, popopram in dodam petersilj, cesen. Da pa dobim tudi malo omakce, dodam se malo pelatov ali paradiznikove omake, pokrijem in nekoliko podusim.
Mama je pa delala takole.
V posodo je dala vec narezanih buck; na vrh se petersilj, cesen, sol, poper,
malo pelatov ( ali pa ne, ce imas raje brez), malo pokapljala z olivnim oljem in pokrila. Vse to je dala na plosco in kot se je segrevala plosca, se je tudi vsebina v posodi, se pocasi dusila in bucke so sprotno oddajale svoj sok, dokler se niso zmehcale ( brz veliko olja). Proti koncu je malo pomesala.
Jajcevci so pa znani, da med peko, prazenjem… popijejo ogromno olja. Zato jih nejraje popecem na zaru ali v zar posodi in odlagam v marinado z malo olja, petersilja in cesna in pomesam, da se nekoliko prepoji. Tako je olje hladno in se malo, kolikor ga je potrebno za zdravje.
Lp
Jaz imam pa še en drugačen recept za bučke.
Mlade bučke operem in na hitro pokuham (cele). Potem pa odrežem pokrov po dolžini in rahlo izdolbem (pridejo kot nekaki čolnički). Lahko pa jih enostavno prerežeš na pol in malo podolbeš – odvisno kako so velike. Te “čolničke” napolnim z mešanico sira, šunke, bešamele…kar je pač v hladilniku in vse skupaj dam v pečico, da se na vrhu malo popeče.
Ni mastno, je dobro in še lepo za servirat.
Forum je zaprt za komentiranje.