mineštra s fižolom…
Jaz vzamem že kuhan fižol, dodam en paradižnik (ali žlico paradižnikovega koncentrata), korenček, malo čebule in česna, soli, popra (po okusu pač)… kuham toliko časa, da se korenček skuha, nato vse to spasiram…
(ne s paličnim! s pasirko)
Vkuham še kakšne bolj majhne testeninice, na koncu dodam še petršilj.Pikca napisal:
Skuham fižol, kateremu dodam česen in lovorjev list. Ko je kuhan, ga zmiksam s paličnim mešalnikom (če želiš, lahko nekaj fižola pustiš celega) in dodam prepraženo čebulo in na mahne kocke narezano slanino. Na koncu dodam še nekaj kuhanih testenin. Običajno naredim zvečer za naslednji dan – okus je naslednji dan boljši, pa še ob prihodu iz službe samo pogreješ in že ješ. Mi imamo takšno mineštro izredno radi. Običajno ne dam samo fižola, ampak polovico leče.
Primorska mineštra – vegi vsebuje vso zelenjavo, ki jo najdete na svojem vrtu ali pač kupite. En dan prej namočite fižol, naslednji dan zavrite, prvo vodo odlijte in prilijte novo vodo in kuhajte naprej, dodajte čebulo, lovor, poper,začinko ali kakšno vegi kocko, … Ko je fižol kuhan ali še malo manjka date notri zelenjavo po želji ( KORENJE, POR, BROKOLI, CVETAČO, PELATE ALI PARADIŽNIK, MALO MLETE PAPRIKE,…. NA KONCU PETERŠILJ IN GRAH, ČE JE IZ PLOČEVINKE), dodate testenine po želji in naredite “einprem” prepražite posebej na olju česen, ali čebulo, dodate malo moke malo prcvrete in dodate mineštri, tako se malo zgosti, vse dodajate po želji, jeste lahko tudi naslednji dan, je lahko tudi boljša. Uporabite pa še malo domišljije.
Primorci namesto majhnih testenin polžkov skuhajo posebej žličnike in jih dajo na koncu notri ali pa široke rezance (meni so za mineštre dobri mlinotestovi, ker se ne razkuhajo). Lahko pa naredite minešro tako kot je zgoraj navedeno, le brez zelanjave, samo mleta paprika in paradižnik, pelati. Drgače pa je še veliko zelenjave, ki gre v mineštro, lahko jo dodate le vskake malo.
Poglej pod ta recept, meni je najboljasa taka minestra.
Lp,
Klavdija
Forum je zaprt za komentiranje.