Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prevroče za kuhanje

Prevroče za kuhanje

Kaj kuhati v tej vročini!?? Ne moremo vsak dan jesti hrenovk in solate…. V soboto je bilo vroče, včeraj sem v kuhinji “špricala”, danes pa moram kaj “zvariti” tam pod večer ! Kaj,da ne bo iz kuhinje nastala savna…? …Kako si ve pomagate? Oziroma,kaj kuhate-če sploh?LP Maja

Jaz sem danes jedla hrenovko in solato :))))

Drugače pa razne solate, kakšen jogurt ali skuto s polnozrnato štručko..

LP, Maja

Poskusi testenine z raznimi omakami; paradižnik+bazilika, paradižnik+tuna, tuna+ smetana, bučke malo popražiš+kisla smetana, malancane prepražiš in dodaš paradižnik. Zraven narediš zeleno solato in za desert sladoled pol pa v hladno na siesto LP

Hvala, te makarone delam zelo rada…a zdi se mi,da že sami makaroni in omaka (vse skupaj 10-15 min) naredijo grozo. Moram pripomniti,da imam zelo soncno kuhinjo in , seveda, brez klime ! :)…( No, bom že kaj…Maja

Najenostavnejše kosilo pa meni dobro: pečen krompirček, zelena solata, paradižnikova solata. Ali pa žgance s kislim mlekom! Ali pa pobrskam po skrinji, kjer imam vedno zamrznjen obrok za primer, če nimam časa (ali volje v tej vročini) kuhat – ričet, jota, segedin, štruklje ipd.
Za posladek pa sedaj najbolj paše sladoled v senci.

Meni je pa danes zapasala francoska solata. Naredila sem je toliko, da jo bom lahko jedla še tri dni.
Drugače pa še vedno hujšam (letos sem oklestila 12 kg…jupiiiii), Ampak ta teden bom malo golfala…

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Meni zdaj precej ustrezajo jedi, ki jih pripravim v pečici. Npr veliko zelenjave (bučke, korenje, jajčevci, paprika, mlada čebula, mlad krompir) narežem na ustrezne kose, začinim, dam v pekač, pokrijem s folijo in naj se samo dela v pečici. Prav veliko peč ne sme gret v okolico, še posebno če ima dobro izolacijo. Potem pa jed ohladiš, potreseš s peteršiljem če ti paše, in ješ kot prilogo, ali pa zabeliš z žlico olivnega olja in limono in imaš kot neke vrste solato.

Če ti ustreza, si lahko daš zraven pečt tudi meso, kake hrenovke, klobase, ali pa povrhu poribaš sir proti koncu, da se stopi.

Tudi nekatere kao “enolončnice” delam tako: vse, kar gre not, narežem, dodam začimbe in vodo, dam v nepregorno posodo (jena) pokrijem, vržem v peč, tačas pospravim in kolesarim na sobnem kolesu in večerja je na mizi.

Ne me kregat, ker vse nimate te možnosti: kuhat zunaj!!! (pred blokom bi bilo malo hecno:)

Bomo malo zakurili zunaj, pa na žar kaj vrgli. Včeraj pa smo kar v kotlu nad žerjavico kuhali zelenjavno čorbo.

Lp, Ela S

Hej!

Kot vedno, je tudi sedaj ob morju malo manj vroce kot v notranjosti. Z morja pihlja na balkon in skozi kuhinjsko okno med enajsto in in petnajsto. Tako pretirane vrocine ni:))

Vceraj sem spekla nekaj piscanca z veliiiko razne zelenjave, danes sem samo dodala se basmati riz zraven in skledo solate. Sladoled z jagodami – seveda:)

Skusam vsaj en del kosila narediti za dvakrat, ko je vrocina najhujsa.
Zelenjavne minestrice ( brez krompirja) in juho ( malo bolj slano kot obicajno), ki jo skuham zvecer, imam v zamrzovalniku.
Solate, razno razne, skuta, rizeva solata, sadje,sladoled, socna sadna sladica ( iz zamrzovalnika) … nama najbolj ustreza, ko je posteno vroce.

Lp

Jaz tudi kuham zunaj v letni kuhinji in je to fantastična rešitev, a žal vsi nimajo te možnosti.
Kot je rekla Babi. Skuhat zvečer, ko je bolj hladno. Mineštra za dva dni, kaj zav skrinjo, golaž, ki se komot samo pogreje pa kak pire krompir iz vreček ali instant polento zraven. Dobra rešitev je tudi kus-kus, ki se samo vrže v toplo vodo, zraven pa na hitro narejena zelenjava v voku. Kake riževe ali makaronove solate, ki se jejo hladne.
Tolko idej imam jaz.

Oj živjo, a ti si tista mišika, zaradi katere sem morala dati jaz pomišljaj zraven svojega nicka. Naj ti bo, si mi prevzela ime. a ker vidim , da se trudiš s hujšanjem in ti to tudi uspeva, te lepo pozdravljam ! A preveč ne smeš goljufati, saj veš proti komu se potem to obrne :))))))))))))) Imam pa sestrico na forumu in pričakujem, da mi kdaj tudi ti zaupaš kakšno dobroto, ki jo bom potem z veseljem naredila za svojo družino in prijatelje.
Do naslednjič, prisrčno pozdravljena in lepo se imej !

Babi, kapo dol ! Kot majhen vohunček sem si ogledala slikce z vašega srečanja. Prečudovit vtis je naredilo name. Sedaj pa vprašanje. Dobila sem za dar domačega piščanca, celega. Sedaj je v zmrzovalni skrinji. Lepo lepo prosim, kako bi ga naredila na najboljši način, ker sama nisem prav ljubitelj piščanca , bi ga pa jedla tega.
Moram pa priznati, da samo ob prebiranju vaših mnenj in odgovorov, mi je mnogokrat balzam za dušo ! Upam, da se enkrat srečam z vami, čeprav vas že zdaj opozarjam, se nimam za dobro kuharico.
Lepo se imejte in lep , hladen večer še naprej !

Meni pa je od prejšnjega dneva ostal riž. V mikrovalovki sem si skuhala grajsko zelenjavo, jo primešala rižu in na debelo posula z naribanim sirom, ter vse skupaj dala nazaj v mikrovalovko, da se je sir stopil.
Bilo mi je fantastično dobro.

Hej, Pepelka-!

Zdaj pa res ne vem, kateri od vaju sem ze kdaj odgovorila:)))

Tako.
Ker dobivam res domace piscance, ki so veliki, jih zamrznem ze lepo razsekane po kosih ( sva v glavnem samo dva).

Najraje specem v pecici – lepo zacinjene in ulezane v marinadi: malo olja,
zelisc, ingverja v prahu cesna… Poleg dam se na debelejse kolobarje narezan por, mlado cebulco, korenje, kaksen kolobarcek limone, kaksen kolobarcek ingverjeve korenine…

V zacetku se to pece pokrito z alufolijo, da ne izpareva prevec in se zelenjava ne zge. Po potrebi dolijem malo belega vina. Proti koncu odkrijem, da se lepo se skorjica naredi. Tako imam oboje – lepo zapecene in socne kose piscanca ter okusno zelenjavo v omakci.
Lahko se se kaksen mlad krompircek pece zraven.

Lahko pa odkrito, toda morala bos veckrat polivati s sokom.

Verjetno bos pekla celega piscanca. Lahko naredis enako, s tem, da dobro namazes tudi notranjost. Bos pa verjetno morala malo vmes polivati po njem. Ce imate radi okus po cesnu, ga nekaj natlaci v odprtino.
Ne nazadnje, je dober tudi nadevan.
Namocen star kruh, nasekljana drobovina, petersilj, cesen…

Bedercem ob kosti porezem tiste kite, da je spodnji del kosti zunaj; potem pride tako peceno bederce lepo okroglo, kot na slikah:)

So pa recepti tudi vpisani ( dve leti nazaj).

Panirano je tudi dobro – predvsem prsni del. Bederc ne rada paniram, ker se dolgo pece. Prsi narezem na manjse kose, da je hitro narejeno.

Imam litozelezno in porcelanasto posodo s pokrovom. Ce dam v to, pokrijem kar z njim.

Vnuku je zelo vsec, ce dobi bederce, ki mu ovijem okrog spodnjega dela se stanjol…potem drzi in je brez vilic in noza:)))

Ce sem ti kaj pomagala, bom vesela:) Hvala za prijazne besede:)

Lep dan Babi

Oj, dober dan vsem skupaj !
Hvala za sočen recept. Piščanec je res v celem kosu. Sem si kar skopirala napisano.
Jaz sem Pepelka s črtico, ker sem imela kanarčka, da je lahko hodil na tisti črtici z menoj okrog :)))))
Piščanec bo na sporedu najbrž konec tedna, ko bomo vsi doma. Če ta čas pogruntam kaj meni novega, bom pa javila tudi vam :)))
Lepo se imejte in pazite nase !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close