Najdi forum

Nasa cesnja

Hej!

Danes sem bolj v znamenju cesenj – sem jih nabirala:)

V spomin mi je prisla pesmica, ki sem jo prvosolckom posredovala za popestritev in tudi pridobivanje snovi. Mogoce bo kateri od mamic
prisla prav:)

Nasa cesnja

Nasa cesnja
je res smesna:)

Komaj cvete je dobila,
ze je goste povabila.

Prisle drobne so cebele,
cemrlji in pa sitne ose,
da bi se napili
sladke rose. **********( Tu so sami poiskali smiselno besedo za rimo.)

prisle pticke so sinicke,
vrabci vsiljivi,
drozdi ljubeznivi.********( Vprasanje, kaj so iskali—- crve)

Kosi pa so obljubili,
da z druzino
kakor lani
prisli bodo na trgatev
srcno radi.************ ( Kdaj? Ko bodo cesnje ze rdece.)

No, danes mi je delal druzbo samo en crni kos:)))

Smo pa bili za naravoslovni dan v sadovnjaku- cel razred. Moz je ze prej nabral cesnje; s sestro se nisva v zivljenju nacvrle toooliko krostol – krhkih flancatov.
Cesnje in flancati – vse jim je slo v slast. Na drevesa jih nismo pustili; je bilo pa nekaj nizkih polnih vej za njih.

Lep spomin:) Poiscite si svojo cesnjo:)

P.s. Ravno zdaj poslusam na Tedniku – Kako lahko otroku damo kvalitetno glasbo…, ki je prav njemu primerna.

Lp Babi

En velik cmok ti najprej pošiljam draga Babi, češnje pa bi tudi jaz s teboj z največjim veseljem zobala, pa čeprav se za pravega medveda spodobi, da se sladka z medom … ha, ha …

Ej lušna pesmica … jo bom položila v prava ušesa zvečer … naš medolinek pa je deklamiral tisto … spet se naša češnja v vrtu preoblači, z roso se umiva, z vetrom se krtači … tako nekako je šla – krasna pesnica … saj ti boš vedela katero mislim kajne?

Cmok od Puja

Seveda poznam tudi to in se eno za tvojo medolinko.

Cesnje z dolgih vej visijo,
nasi Masi se smejijo:)
Masa si jih v usta base,
res so dobre cesnje nase:)

Lep pozdrav

Kakšne lepe pesmice…Prava popestritev za sušo… In popeljejo me v otroštvo.

Tan

Ojla dekleti … Babi ji bom prenesla to pesmico … jaz pa sem danes morala cel dan ponavljati tisto o Saški – Pavčkovo – vem, da je ne razume, ampak tako rada jo posluša in potem še in še in še – je pa tu nekaj dobrega tudi zame, jo že zdavnaj znam povedati sredi noči, ko me zbudiš … mislim, da ji je všeč, kako ji jo deklamiram … ja tršica slovenščine bi bila ponosna name … ha, ha …

Aja Babi, ko se je medek učil nazadnje eno pesmico in mi jo deklamira, je bil med kiticami kar premor. In sem mislila, da jo še ne zna dobro in si vmes išče besede v glavi … pa mi jo tako pove že tretjič in ga vprašam, kako … in je rekel, da če zeliš dobiti petko, moraš pravilno pesmico deklamirati tako, da od kitice do kitice vmes šteješ čisto počasi do 4 … izgleda pa res, kot da si pozabil in se hočeš spomniti … no pa je bila petka … samo meni osebno pa je lepše ko deklamira lepo tekoče … ej probaj eno da si med kiticami šteješ čisto počasi do 4 – se ti ne zdi, da je vmes malo preveč časa?

Vem, da ne spada na Prehrano, je pa hrana za dušo.

Saški

V tvojem svetu je tisoč reči,
tisočkrat tisoč in še ena povrhu,
kot v bajkah Tisoč in ene noči,
kot v vseh bajkah in še eni povrhu.

V tvojem svetu, v svetu otrok,
nosijo dnevi klobuke postrani,
a za klobuki so maki in glog,
a pod klobuki: čudeži nenadajeni …

… a ni lepo če nosiš v sebi tako dušo, ki nosi klobuk postrani …

Cmok od Puja

Hej !

Ta je pa lepa,…da je Nasa cesnja pripeljala do Pavcka in njegove pesmi Saska, ki je res nekaj tako lepega za duso in primerna za ta lep ze poletni dan:)))

Imejte veliko pesmic Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close