Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika problemi z “orehi”

problemi z “orehi”

Pozdravljene!
Že nekajkrat sem naredila orehe – piškote, in vedno so bili v redu. Sedaj pa (2x), ko še vedno delam po istem receptu, so med peko narasli, ko sem jih vzela iz pečice, pa upadli, da je kar nastala manjša udrtina. Ko sem jih stresla iz modelčov, pa še nov šok – kar karhki so bili, in so se lomili, drobili.
Kaj menite, kaj bi lahko bil vzrok temu? Preveč ali premalo moke?

Iz izkušenj: če je preveč moke, je testo bolj drobljivo; če je premalo moke, pa naraste in potem upade. Pri meni pa se dogaja oboje hkrati. Kaj bi lahko bil vzrok? Stvar me pa še toliko bolj mori, ker sem jih delala za eno drugo osebo.

Prosim, pomagajte! Hvala

Ali so dodala kakšen pecilni prašek? To zna biti vzrok. Ali pa je pečica nehala tesniti in se piškoti “prehladijo” med peko. Vsaj pri nas tako rečemo.

Lp, Ela S

Nisem dodala pecilnega praška, sem se pa že malo hecala doma, če ga slučajno dodajajo že v moko:)))
Pečica pa tudi verjetno še tesni, ker je bila nova junija 2004.
Tako da še vedno ne vem, kaj naj?

Jaz sem pa prebrala, da moraš pecivo dati v ogreto pečico (najbolje 180°C). Bolje peči počasi in dlje, kot pa hitro in te potem zafrkava.

Tudi to sem upoštevala.

Meni se je res ze zgodilo, da sem naredila buhtelne( kvaseno testo) z moko, ki je vsebovala ze pecilni prasek ( nisem vedela) in najprej je tako hajalo, da je bilo veselje:)
Potem pa upadlo in totalna katastrofa:(((

Ampak… pojedli so vseeno:) Nasveta pa res nimam. Lp

Lahko bi bil problem v moki. Včasih s kakšno moko pecivo odlično uspe, z moko drugega proizvajalca (mlinarja) pa čisto drugače, zato poizkusi še z zamenjavo moke.
Lp

Ojla !

Ja res je veliko odvisno od moke. Lahko je presuha ali prevlažna potem pa pride do teh razlik.

P.S.: IrenaLS – verjemi mi, da če ti nekdo gleda pod prste nikoli ne rata tako, kot če bi delal sam. Jaz imam rada mir ko kaj pripravljam.

LP

Marusa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close