Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mlada čebula

mlada čebula

V soboto imamo piknik, bomo pekli na žaru.
Za prilogo bi rada naredila mlado čebulo s skuto in kislo smetano, nekaj takega.
Ima katera recept, kaj je še treba dodati zraven, če je treba. Kakšne količine skute, kisle smetane in čebule je potrebno.

Hvala

Glej, to naredim kar od oka.

Najprej skuti dodajam kislo smetano – kot potem zelis gostoto. Na tanko nasekljam mlado cebulco, por, drobnjak ( pa se zaatar, brez katerega skoraj ne morem – ga pri nas ni), sol, poper. Za varianto das se malo redece paprike. Ce se mi da, kislo smetano prej nekoliko stepem (ne tako kot sladko – samo malo), da je potem rahlejsa in je tako rahlejsa tudi omaka.
Nasekljane olive in kapre tudi pasejo. Ce das v vec skodelic, lahko naredis razlicne variante. Meni prija tudi malo limoninega soka.

Lp

zaatar? kaj je to?

pred nedavnim je bila odprta tema o tem “ana ajnfoh solata”

povezava:

Hej!

Zaatar ( vmes je nekje se crka H) je zelisce, zelo poznano v Izraelu in tam okrog. Omenjeno je ze v Svetem pismu stare zaveze kot pozdrav:
Ponudi mi zaatar in moje telo bo ocisceno.

V knjigi Da Vincijeva sifra je tudi omenjena pod imenom hizop.
” Pokropi me s hizopom in bom ociscen.”

Da ga imam, poskrbi zet. Aroma – nekaj posebnega…spominja na Sredozemlje. Jaz ga veliko uporabljam. Lp

zaatar:

Ni boljšega čez vse našteto preliti malo bučnega olja.
LP

V gornjem receptu je omenjem “sumac”, to v prevodu pomeni ruj.
Prvič slišim za ruj v prehrani.
Ali je ruj užiten? Ali se ga uporablja za začimbo?

Hej!

Jaz imam zaatar v originalnem zavitku ( kupljeno v trgovini) in s trznice.Oboje enako – mogoce eno finejse zmleto kot drugo, edino semena so vidna; tako ne vem, ce je v mesanici tudi ruj. Okus e prijeten, rahlo pikanten in nekoliko slan.

Lp

Hej, Ljubljancanka!

Sem malo pogledala v Yahoo.
Sumac je grmicasta rastlina Mediterana ( juzna Italija) in bliznjega vzhoda; v teh dezelah je znana in cenjena zacimba.

Po svetu raste vec vrst.
Na sliki ne spominja na nas istrski ruj, ki ga dobro poznam.

Lep pozdrav

Pa se link; zanimiva stran o zacimbah, zeliscih in se recepti za uporabo.

Ce pa dodas zraven se/spices/sumac.html
dobis ze sumac.
Lp

Pa se link; zanimiva stran o zacimbah, zeliscih in se recepti za uporabo.

Ce pa dodas zraven se /spices/sumac.html
dobis ze sumac.
Lp

Ups, nenamenoma dvakrat:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close