Kuhanje štrukljev v pari
Običajno kuham štruklje v vodi zavite v prozorno folijo za živila.
Ker je bilo tu veliko pozitivnega napisano o kuhanju štrukljev v pari, sem poizkusila še to. Štruklji so bili lepo kuhani, a so se prijeli na posodo za kuhanje v pari. Za kuhanje v pari uporabljam poseben komplet z notranjo posodo, ki je na nogicah in z velikimi luknjami. Še to, štruklje sem naredila iz kupljenega svežega vlečenega testa (Žito).
Ali se vam tudi primejo štruklji na posodo za kuhanje v pari?
Vecje kolicine ne morem dati v posodo, ki ima vlozek za kuhanje na pari.
Takart razprostrem kuhinjso krpo po vecji posodi in tesno zavezem za rocaje. Polozim nezavit strukelj ali pa mansje, ze narezane kar na navlazeno in z drobtinami potreseno krpo, ko voda zakipi. Pokrijem z globoko pokrovko in to je to.
Ko pa delam na vlozku, cezenj tudi dam manjso mokro krpico in potresem z drobtinami. Nic se ne prime.Lahko bi jih pa zavila, kot pravi Nina.
Lp
Jaz tudi vedno kuham štruklje na pari. Bi vas pa prosila za pomoč. Vedno delam štruklje iz kvašenega testa. Ko jih zvijem, jih položim na posodo z luknjicami in plin zmaljšam na nizko, da štruklji lepo vzhajajo seveda pokriti s pokrovko. Štruklji vedno lepo narasejo. Ko pa jih po kuhanju odstavim z ognja mi vedno padejo dol. Kaj bi lahko bil vzrok za to? Hvala za pomoč in lep sončen in topel pozdrav iz severne primorske.
Si Primorka? Tu so v navadi kvaseni struklji.
Sama delam enako gluhe struklje ( kvaseno testo brez nadeva); res malenkost upade…ampak mislim, da je to skoraj normalno.
V moji kuharici pri cmokih pise, da jih malo prespikamo, da potem kuhani ne upadejo. Mogoce bi za kvasene struklje bilo to tudi koristno:)))
Poskusiti ni greh!
Lp
Hvala za nasvet. Bom poizkusila jih prebosti, ko jih bom kuhala. Z mamo smo študirale kaj naj naredimo, da ne bodo tako upadli, ker ko jih ona kuha zavite v krpi direktno v vodi se to ne zgodi. Odkar jih kuhamo v pari pa skoraj vedno upadejo. Hvala še enkrat za nasvet. Pa lep pozdrav na obalo. Jutri bom skoraj sigurno tudi jaz prišla malo k morju na obisk (za vikend).
Forum je zaprt za komentiranje.