Babi, prosim za pomoč
Babi, ko sem po bazi receptov iskala idejo za jagodno torto, sem se odločila, da bom tokrat sprobala orehovo testo. Torta pa bo morala biti malo večja, da bo nasitila 16 sladkosnednežev, zato moram prirediti količine.
Torej, zanima me dvoje:
-tvoja torta ima dve ali tri plasti?
-Kakšen premer pekača uporabljaš?
Jaz ponavadi delam troplastne torte, pekač pa bo moral biti tokrat malo večji, ker dobrega peciva vedno prehitro zmanjka 🙂 (vsaj upam, da mi bo uspelo..).
HVALA!!!
Hej!
Je recept s temi kolicinami?
18 dag sladkorja, 8 jajc, 15 dag orehov, 3 dag drobtin ( se malce naribane cokolade)? Sprasujem, ker rulado naredim s 6 jajcki, 5 dag orehov, 5 dag drobtin ali moke.
Moj model ima premer 26 cm.
Sicer ponavadi naredim 2 plasti. Z dobrim nozem in malo prakse, se lahko naredi tudi tri. Ce si v dvomu, dodaj se 1 ali 2 jajcki in sorazmerno povecaj orehe in drobtine.
Se nasvet: Sladkor zmelji ali zdrobi z valjarjem; se lepse umesa z rumanjakom v kremo. Mesaj tako dolgo, da lepo naraste, se zgosti; ko se iz mocno rumene spremeni v precej svetlejso, je gotovo.
Sneg naj bo tudi res trd; malo sladkorja odvzami od skupne teze in ga dodaj beljakom. Rahlo primesaj na koncu ( majhne kolicine snega, ne vse naenkrat), ko so orehi, drobtine ze v masi. In mesaj samo od spodaj navzgor… zelo pomembno za rahlost biskvita.
In ko je biskvit pecen, ga pri odprtih vratcih in ugasnjeni pecici pusti se malce v njej. Potem ni bojazni, da bi biskvit upadel.
Oprosti za toliko nasvetov…uciteljica pac:)))) Lep pozdrav
Hvala za pomoč. Tvojih nasvetov sem vedno vesela – nikoli jih ni preveč 🙂
Sem pa malo v zadregi, ker imam zdaj tvoje 3 recepte za orehov biskvit. Ko sem ti pisala, sem imela samo tega:
7 rumenjakov, 15 do 20 dag sladkorja, vanilij.sladkor, limonina lupinica (kje dobiti neškropljeno??), 15 dag zmletih orehov, 2 rebri naribane jedilne čokolade, 5 dag piškotnih drobtin namočenih v rumu, sneg 7 beljakov
Recept si dala 23.3.03 za chilo in ima v primerjavi s tvojim današnjim 1 jajce več in manj drobtin.
Katerega naj se potem držim? Hvala!!!
Hej!
Ravno zaradi tega sem te vprasala.
Tale, ki ga imas ti je iz zvezka moje none ( ki ga tenutno nimam doma); kar sem danes napisala, je pa iz kuharske knjige.
Razlika v drobtinah ni bistvena. Piskotnih je verjetno po volumnu manj kot
krusnih – pri isti tezi:)))
Ce das piskotne, naj bo kar 5 dag. Nic naj te ne bo strah.Kaksen dag vec ali manj ni bistveno. Napravi kar iz osmih jajck in daj 5 dag drobtin petit piskotov. Tudi jajcka niso vsa enake velikosti:)
Reberci cokolade –
tista temna od Gorenjke, majhna. Ce pa je kaksna vecja cokolada z vecjimi rebri, je dovolj eno samo rebro.
Ce te moti limonina lupinica, lahko das tisto aromo v steklenicki. Ne prevec.
Jaz dobim kaksno domaco neskropljeno. Drugace pa dobro operem.
Lepo delaj – Babi
Forum je zaprt za komentiranje.