Najdi forum

Tzatziki

Lepo prosim, če ima kdo recept za tzatziki omako, da mi ga napiše.
HVala in lep pozdrav!

Tale je iz knjige Sredozemska kuhinja in je meni zelo vsec.

1 majhna kumara
300 ml gostega jogurta
3 strti stroki cesna
2 zlici sesekljanega kopra ali petersilja
sol in zmlet crn poper
meta ali koper in petersilj za okras
olivno olje za pokapanje

Kumaro drobno sesekljamo (jaz sem jih kar naribala) in jo damo skupaj z veliko soli v cedilo. Pocakamo 30 minut, kumaro nekajkrat operemo v mrzli vodi in temeljito odcedimo. Do suhega jo popivnamo s papirnato brisacko.
Jogurt, cesen in zelisca zmesamo in poslimo ter popopramo. Primesamo kumaro. Okrasimo z zelisci, pokapamo z malo olivnega olja.

Dober tek.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Sonce…in zraven se dobro toplo zeliscno pogaco:))) Lp

Babi, kaj vse pa daš v tole zeliščno pogačo? A smo mogo o tem že kdaj razpravljali (zdaj s ene spomnim)? Mmmmm, mora biti najmi! 🙂
LP

Jutro, Krasnica:)

Da, smo ze veliko pisali o pogacah, it. focacciah…a mi iskalnik ne pokaze.
Mogoce se spi:))) Je res kar nekaj postov.

Das razlicna zelisca, kar imas pac rada ( zjbelj, rozmarin, petersilj, drobnjak, meliso,zelenje divjega koromaca,… mlado cebulo, mlad cesen, olive)…zdaj sem odkrila, da je z divjimi spargeljni tudi zelo dobro.

Vcasih dam samo eno zel, vcasih kombiniram. Bolje pa je zaceti z majhnimi kolicinami…da testiras. Testo pa priblizno tako kot za pico ( mehkejse kot za kruh) in s prsti malce potlacis, da dobis jamice, kjer se zadrzi olivno olje, ko po testu z njim poskropis.

Lep dan Babi

Hehe, na prvi pogled izgleda, kot, da bi bilo namenjeno meni 🙂

Ups, vceraj je sestra nekaj pisala in ostal je nick. Zdaj sem jo pa izdala:)))

Lep pozdrav

Joj, Zala, zgleda, da je kava bila premalo:))) Moram na prebujevalni sprehod!

Seveda je bilo namenjeno tebi! Danes ga res biksam, oprosti:)

Ne ne, saj je dobra fora Zala = KrAsnica 🙂

Ha,ha!
Tega ” aja” se opazila nisem:)) Zgleda, da clovek res vcasih prebere prvo in zadnjo crko.

Sicer sta obe zgoraj omenjeni decvi mladi in Krasnici!:))))

Sprehod ob morju me je popolnoma prebudil:) Zdaj ni nobene napake vec!

Grem dokoncat kosilo: Po kitajsko narejen piscanec, jasminov riz, radic,
pecena jabolka.

Lep dan

Pozabila povedati: Srecala sem Bostjana Romiha z druzinico in krasnim kuzkom. Zena je Koprcanka in so veckrat na obali. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close