obod za torto
Lep pozdrav.
Navadno delam torte a la ledena torta ali jogurtova torta (bolj tekoče kreme, kreme z želatino) vedno v okroglem modelu za torte, ker ima model obod. Sedaj pa bi rade take torte spekla tudi kvadratne, ker pridejo večje in lahko bi naredila knjigo. Vendar kje dobiti kvadraten ali pravokoten obod za torto, po možnosti celo nekoliko nastavljive velikosti.
Ali pa kako drugače naj si v tem primeru pomagam. Kakšno home made varianta oboda?
Hvala za ideje.
LP A.
Hej!
Ob podobni situaciji je meni svak nekje staknil tanek plocevinast trak in ga s klescami upognil po obodu pravokotnega pekaca. Sicer brez klamfe za zapenjanje.
Tam, kjer konca prideta skupaj, sem ovila se z alufolijo, da ni kaj ven steklo. Mogoce bi ti kak obrtnik s plocevino to naredil.
sicer lahko povprasas v kaksnem slascicarstvu…bi morali vedeti, ce in kje se dobi.
Najlazje si pa pomagas tako, da v najvecjem pravokotnem pekacu speces vec tanjsih biskvitov – 2,3… ( kot za rulado) in potem sestavljas torto. Ne rabis nobenega oboda in se hitreje je peceno. To najveckrat prakticiram.
Ker delas bolj tekoce kreme, za zavarovanje pa sama naredis trak iz veckrat zvite alufolije in okrog se kaksen karton pritisnes; verjetno bi zdrzalo.
Lep pozdrav
Jaz sem tak obod kupila v Ljubljani, a se žal ne spomnim kje. Odlično se obnese, ker se ga lahko prilagodi velikosti pladnja ali podlage. Kasneje sem videla tudi takega, ki ima še razdelilik v obliki križa in lahko v njemu pripravljaš hkrati več sladic, oziroma sladice z različnimi nadevi. Mislim, da se ga dobi v vsaki bolj založeni trgovini z gospodinjskimi pripomočki.
Lep pozdrav. Baška
Tudi pri nas smo našli rešitev, kakršno predlaga Babi. Greš lepo k obrtniku, ki se sicer ukvarja s “plehi” in razložiš, kaj bi rada. Pri nas ni bilo problema. Naredil nam je zakrivljen del, ki je sestavljen iz dveh delov, ki se spneta skupaj s takimi klanfami, ki jih je tudi on naredil. Se pa dobro obnesejo tudi malo mocnejse scipalke za perilo. No, da nimamo tezav z umescanjem v pekac prave velikosti, nam je naredil se dno – cisto obicajen pravokotnik iz “pleha”. Ta “pleh” je seveda nerjavec, ampak ne vem, kako se materialu rece.
Upam, da si znas predstavljati. Najlaze bi bilo, ce bi ti obod narisala, ampak… 🙂 ne gre.
[ ]
”
Jaz sem kvadratni – nastavljiv obod za pecivo že letos kupila v merkatorjevem centru – tehnična trgovina – oddelek za posodo. Okroglega nastavljivega pa sem dobila v merkurju. Tako da, dobi se, le malce je treba od trgovine do trgovine. Običajno takih modelov nimajo v velikih količinah zato se malce težje dobijo – morda se dogovoriš da ti ga celo naročijo.
Forum je zaprt za komentiranje.