Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi ti bos vedla…

Babi ti bos vedla…

Prejsnjo nedeljo smo se potepali po Beneciji in smo videli kako so Italjani nekaj nabirali ob cesti, samo mi nismo nic videli kaj bi blo za nabirat. Sama malo domnevam, da so bili divji sparglji…a je to to?

Lp na mojo rodno Primorsko!!! :)))

lp!

ja spargelni so to.

Hej!

Ce je bilo rastisce podobno bodecemu asparagusu, so nabirali divje spargeljne; ce se je pa vilo ob kaksni akaciji ali drugem drevesu, je bil bljusc. Sicer pa lahko oboje raste v dobrem sosedskem odnosu:)))

Lep dan Babi

močno dvomim, da špargeljni ali blušč rasteta ob cesti…
da ni bil morda regrat?

Šparga seveda raste ob cesti. Tam se je ponavadi ne najde, ker je lahko dostopna in jo vsak mimogrede utrga. A ne morem si mislit, da bi jedla tsto, kar je raslo ob cesti in je polno vseh izpušnih plinov. Bolj v gozdu je vseeno malo boljše. Ne vzet tega mojega komentarja, kot da sem mahnjena na BIO prehrano, a vseeno…

Ne ni bil regrat…ker smo se vozili skozi eno divjo gmajno, kjer rasejo samo neka cudna drevesa in podrast + tisto kar so nabirali italjani…vsakih 10 metrov eden!

Ja, zagotovo šparglji. Kar na bruhanje mi je šlo 1. maja, ko smo se peljali iz Bašanije, pa so ob cesti trgali šparglje (sem jim videla šopke v rokah), malo naprej na obcestni st6ojnici pa jih je prodajalka vezala v šopke za prodajo. Bljakkkkkkkkk.

hi,hi, Marija. Si kot jaz. Jih pa le raje sama naberem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close