Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Puding Flana!

Puding Flana!

Hojla, vsem ljubitelicam pudinga Flana!¨:)
Sporočam le, da sem ga končno našla – no, nisem ga ravno načrtno iskala, a čisto slučajno sem ga danes zagledala v Avstriji v Gradcu (shopping center Seiersberg v marketu Merkur). Kupila sem čokoladne in vanilijeve – čokoladne sem že pripravila in moram rečt da so resnično odlični! Res so drugačni od ostalih pudingov, tako okus kot struktura….ko sem ga skuhala, je bil popolnoma tekoč, ko sem ga vlila v skodelice in bila sem zelo skeptična (saj je na škatli sicer opozorilo, da je tako in da se strdi šele, ko se ohladi, ampak vseeno nisem verjela, ker je bila masa enostavno pretekoča-le malo bolj gosta kot mleko…)….potem sem postavila v hladilnik, in čez pol ure – USPELO! 🙂 Super puding!

LP, zala

Zala, super, hvala. Veš, da redno hodimo v Merkur, pa nisem še nikoli niti pomislila, da bi ta puding iskala v Avstriji. Zdaj gre na seznam za drugič :))

Lp, Maja

Zala hvala za informacijo. Ko grem naslednjič na “senčno” stran Alp, ga bom poiskala. Upam, da ga imajo tudi v celovškem Merkurju. Mi gravitiramo bolj na koroški del.

Lp

Jana, kje pa je market Merkur v Celovcu???? Še nikoli ga nisem videla tam kje!?
včeraj sem kupila le puding z okusom čokolade in vanilije, imeli pa so tudi pistacijo in karamelo…..kaj drugega nisem videla….škoda bi bilo, če ne bi imeli tudi sadnih!

LP

Zala, čisto točno ti ne vem povedat, se gre pred Celovcem desno – po tisti cesti, kjer se gre v Kiko. Nekje na 1/3 poti do Kike se zavije levo, Merkur je caa 100 metrov naprej.
Najbolje je, da ti napišem jutri bolj točno pot, ker greva danes tako ali tako v Celovec. Ti poročam in malo semaforje preštejem. Nisem nikoli preveč pozorna, ker vedno vozi mož, v Merkurju pa že kar nekaj časa nisva bila.

Lp

Zala, je že v hladilniku. Danes sem pozorno štela semaforje v Celovcu, da ti lahko razložim, kje je Merkur. Od table Celovec tretji semafor desno in potem kar ene dva kilometra naravnost. Torej, ko zaviješ desno, greš pri četrtem semaforju (smer center) levo in 200 m naprej je desno Merkur in Kik. Imaš pa ob tej cesti še en cel kup trgovin od Hoferja, novega Bauhausa, Lidlna in še kaj bi se najdlo.

Moram pa te razočarat, da sadnih okusov ni, so samo tisti, ki si jih ti navedla.

LP

jana hvala lepa! zdaj najbrž kar nekaj časa ne bom videla avstrije, ker imam pred sabo še 1 zelo naporen mesec 🙂 Študijsko seveda 🙂
Me veseli da si dobila puding, sporoči kako ti bo všeč! LP

Puding je dober, sem ga včeraj takoj skuhala in to čokoladnega. Mogoče je malo bolj “čokoladen” kot tisti, ki smo ga kupovali pri nas. Je pa zelo dober in ga je, ko se je ohladil zmanjkalo 1,2,3 :))

Zala, si ga uspela najti:) Je dober, kaj? Jaz sem kupovala vedno nesladkanega cokoladnega in vanilijevega.

Mislila sem, da je to bil hrvaski proizvod; zgleda, da ga je v bivsi Jugi uvazala Podravka ali kaksna druga hr. firma.

Nekaj casa sploh nismo delali pudingov, ker nas je Flana razvadila 🙂
In se izboljsan recept je bil zadaj; dodatek masla, rumenjaka in snega.

Ko bom velika, bom zavila v Avstrijo:))) Lep pozdrav

Babi, ja res je dober! Nisem pa dobila čisto nesladkanega…..in tudi recepta za izboljšan puding ni zadaj 🙂 Kaj je to, so se poslabšali ali pa to ni več ista firma…no, itak je Dr. Oetker… 🙂

LP

Sem ga kupila in že dvakrat skuhala, pa ni tako dober, kot je bil tisti iz bivše juge. Delala ga je ena srbska firma. Sem pogledala sestavo, sicer nemško ne razumem, kolikor sem razbrala je brez škroba ima pa želatino za strjevanje. Ja, tudi Srbi so znal kaj dobrega naredit, oz. kaj boljšega kot dr. Oetker.

Lp

Jana, tudi ti ga poznas:) Zame je bil the best!
Srbski? No, upam, da ga tam se delajo:) Lep pozdrav

Babi, dobro ga poznam, bil je naš najljubši. Tako lepo kompakten je bil, da bi ga lahko rezal. Mene pri pudingih najbolj moti to, da so “pacavi”. Saj tale avstrijski je boljši, ni pa tista Flana, ki smo jo poznali. Se mi zdi, da ima tale, ki sem jo dobila v Merkurju noter samo želatino in je vsebnost vrečke pol manjša, kot pri navadnem pudingu.

En lep sončen pozdrav na Primorsko – dež se je upam že zlil

uh, jaz pa nikoli ne grem v Avstrijo, pri nas pa ga ne dobim. Kako bi ga jedla. Tisti Flana, rahel…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close