Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Solata iz svežih šampinjonov?

Solata iz svežih šampinjonov?

V Pucciniju imajo odlično solato iz svežih šampinjonov. Saj ne vem… ali jih prej prekuhajo, ali ne… Mislim, da so začinjeni s česnom in kisom, vendar pojma nimam, kako to naredijo. Malo nenavadno se mi zdi, da bi bile gobe surove. Saj mogoče niso.

Ali imajo kdo kakšen recept za takšno solato?

Hvala!

Lp.

V Joe Pena’s so definitivno surovi. Pa še zelo dobro pašejo na solato. Če je gor kakšen preliv se res ne čuti, da bi bili kaj neobičajni, ker niso popečeni ali kuhani.

Tudi jaz sem že slišala oz. tudi videla, da šampinjone uporabljajo surove za solate, a jaz jih kar ne morem poskusiti. Kaj pa vem… predsodek, saj so to vendar gobe… Verjetno pa se tako lahko uporabljajo, ker so to gojene gobe… tako si jaz to razlagam.
A predsodek ostaja 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja, solato iz šampinjonov se lahko naredi surovo, ker so to gojene gobe. V tujih kuharicah za otroke najdemo šampinjone tudi v prehrani dojenčkov, zato očitno šampinjonov ne moremo enačiti z ostalimi gobami.
Moj bratranec kuhar jih nareže na tanko, posoli, prelije s kapljico kisa, doda oljčno olje in čez grobo nastrgan parmezan (sestavine po občutku). Previdno premeša in to je to – njami!

Jaz si narežem šampinjone na tanko, dodam malo olivnega olja, poper. sol. In je že solata prppravljena.
Šampinjoni so tudi surovi za jest.

tudi jaz naredim sveže gobice v solati.
Gobe tenko narežem, zmešam v emulzijo sesekljan česen, olivno olje, žlico limoninega soka, žlico belega vina, sol in poper. Zlijem jo na gobice in pustim najmanj 1 uro v hladilniku. Pred serviranjem potresem še sesekljan peteršilj.
Paše k narezku.

dome

Šampinjoni so surovi veliko boljši, kot kuhani, vsaj meni. Pripravim jih tako, kot dome. Res jih je pa v marinadi treba pustiti nekaj časa, da se prepojijo.

Ma najboljši so na hrustljavi zeleni solati, na tanko narezani in še česen zraven – zakon!

Tudi jaz sem se prav zaradi tistih šampinjonov pri Puciniju odločila, da tudi sama poskusim s surovimi. In – ni mi žal. Ta krasni okus – to je okus po surovi gobi, nič ne kompliciraj – nareži, malo začini, pa bo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close