Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta Roli-Poli-Oli

Torta Roli-Poli-Oli

Na pomoč prosim. V nedeljo praznujemo rojstni dan naših dveh sončkov. In jaz sem dobila noro idejo, da ju presenetim s torticama v obliki junakov iz risanke Roli-Poli-Oli (ker jo vsako nedeljo oba komaj čakata): Roli za sina in Zoja za hčerko. Izvedba se mi do sedaj niti ni zdela preveč zahtevna, ker pa se dan D hitro pribljižuje, sem začela malo dvomiti v moje kuharske sposobnosti. Biskvitne osnove sicer nebi smele biti problem (ena torta bo sadna, druga čokoladna), kako pa naj dobim rdečo, rumeno in modro kremo za premaz (kaj zamešati v smetano ali kakšno drugo osnovo)?
Roke in noge sem nameravala narediti z grisini (potem sicer ne bodo črne barve), prste pa z “močo”.
Še ena slikica za boljšo predstavo (žal ne znam narediti aktivnega linka):

http://www.cakeworkscentral.com/scrapbook/rolie-polie-olie.htm

Hvala vsem že vnaprej za nasvete in lepo preživite praznike.

Dunja

P.S.
Sem malo računala, da bom imela dobro asistentko (sonce rumeno), pa mi bo menda pobegnila na morje:-)).

V smetano zamešaj jedilne barve v prahu, ki jih prodajajo v industrisjki prodajalno pekarne Grospulje v Ljubljani. Preverjeno je potem smetana zelo intenzivne barve, samo ne daj preveč prahu, ker je krema potem slana.

Aktiven link pa narediš tako, da naslov (url) daš med dva oklepaja .

;-))

Aja? K’du b’ si mislu! Veš da jaz pa torte nismo na “ti”. V bistvu je moja asistenca še bolj nora ideja kot torta v obliki tehle risanih junačkov ;-))

Grisine sicer po mojem lahko obliješ s čokolado da bodo noge pa roke original. Mislim da res ne izgleda da bodo rjave 😉

Aja, drugače bi ti pa jaz za noge in tudi lahko roke priporočala marcipan. Saj ga niti ne rabiš veliko. Pa tudi pobarvaš ga zlahka.

Mami D pokliči me za eno info glede barv (drugič pa prej povej kaj se ti plete po glavi) ;-))

Tukaj ne morem razbrati, kako so narejene nogice in rokice, ampak morda jih lahko povsem enostavno narediš tako, da pobarvaš smetno in jih nabrizgaš na podlago?

Poglej se tule…tudi lepe torte in olie je narejen iz marcipana…predvidevam…drugace pa lahko tudi narises na marcipan…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close