Najdi forum

Ker se sporočila ne premikajo na vrh, sem primorana da odprem še en post:

Za vse mojstre še eno vprašanje, bolj direktno. Jaz imam tak recept:
6 listov želatine, 2 jajci, 400 g skute, 100 g sladkorne moke, 600 g jagod, sok limone, 300 ml smetane

na vrečki agar-agarja piše 1 kg sadja oz soka 2 vrečki agarja, meni moja matematika malo peša in ne vem kako naj sedaj to izvedem…prosim pomoč, zadeva se bo delala jutri za praznovanje in ne bi rada imela kakih frape variant ampak stabilno pito, pa ne spet pregosto…sem zahtevna kaj??

hvala in lp, maja

No ja lahko kdo poda svoj recept, če ima preizkušenega, ampak naj bi bila jagodna pita s skuto ali jogurtom…

Hej,Maja!
Ne bom ti v pomoc, ker z zelatino nisem se nikoli nicesar delala.
No, finejse lanene prte z idrijskimi cipkami sem stirkala s tem.

Skrbi te verjetno, ker je v receptu zelatina v listicih, ti pa imas agar agar zelatino in zdaj bi rada nasla pravo razmerje.
Kaj pa ce bi vzela zelatino v listicih in se izognila zadregi?

Upam, da se bo katera oglasila. Lep pozdrav in naj ti uspe:)))

Babi hvala za javljanje in nasvet, ampak mi ni navadna želatina nič kaj prav všeč, saj je najbrž tudi v agarju kaka vpašljiva zadeva, ampak sem ravno zato nabavila da bo bolj natur, če bo res…
p,

Agar je iz alg in po mojem ni noter toliko vprašljivih zadev kot v ćelatini. Zavrite sok z agarjem, potem pa nprej.

ja jaz bi že agar zavrela s sokom pa ne vem količinsko…koliko vrečk naj dam na to maso…je kar nekaj tekočih zadev.

Jaz bi dala kar obe vrečki, ker imaš jagode in tudi smetano.

Pred leti sem tudi jaz uporabljala agar agar za hapa torto. Ko pa se mi enkrat ni posrečilo, sem nehala, se mi je tako zamerilo.

Hapa torta izgleda pa takole: različno sadje zmiksaš in dodaš agar agar, počakaš, da se strdi in skledo obrneš. Osvežilna sladica.

Natassa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close