Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ekonom lonec-golaž

ekonom lonec-golaž

Hojla!

Ekonom lonec že nekaj časa kraljuje v naši kuhinji. Vendar nisem vešča kuhanja v njem. Govejo juho že skuham in kostanj jeseni, drugo pa ne.

Imam bočnik, ki ni od mlade krave, ampak od malo starejše in bi rada skuhala golaž. Bi mi lahko morda katera dala nasvet ali povedala postopek, kako naj to naredim v ekonomu.

Hvala in lep pozdrav vsem Mihaela!

Jaz sem ga kuhala kot običajno… popražila čebulo, dodala meso, mešala, da je porjavel, dodala ostale začimbe (sol, česen…) in paradižnik in zaprla. Če imaš navado dodajati moko, narediš podmet in izgotoviš golaž.
Doma sem golaž kar velikokrat delala v ekonom loncu ravno zaradi tega, ker sem meso dobila od tašče in tasta od ne prav mlade krave 🙂
Če pa poiščeš z iskalnikom, mislim, da je Babi enkrat pisala, če se prav spomnim, da v lonec kar skupaj naloži hladno olje, čebulo in zrezano meso….

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej, Vladka je ze povedala, kako in kaj.

Sama pa dam na mrzlo olje vse( meso, cebulo, korenicje ….), posolim in ko zacne malo ze oddajati meso sok, zaprem in na blagi toploti dusim kaksnih 20 minut. Odkrijem in se malo med mesanjem izparevam tekocino. Potem nadaljujem … malce poprasim,paradiznikova mezga, rdeca paprika in zacimbe.Dolijem vodo. Oziroma, kot si ti navajena.
Ce se je meso dovolj zmehcalo ze pri prvem zaprtju, samo se na blagi toploti pokuham do zelejne gostote. Ce se ni dovolj, pa se enkrat lonec zaprem.

Pri zaprtem pokrovu tekocina ne izhlapeva, zato dokoncam vedno pri odprtem.

Lp

Hojla!

Krasni sta. Sedaj je moj problem rešen.

Hvala še enkrat in lep večer želim Mihaela!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close