Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta za birmo – poročilo

Torta za birmo – poročilo

Ojla!

Ker novi odgovori ostajajo nekje na dnu seznama, sem odprla nov post. Obljubila sem poročilo o torti, ki sem se jo spravila delati in zdaj sem našla nekaj časa za tale zapis.

Za osnovo sem spekla svetel biskvit. Za kremo sem dobila idejo, da bi fino izpadla kombinacija smetane, bele čokolade in jagod.
Uporabila sem recept za smetano s čokolado, ki sem ga dobila tukaj. Iz soka, odcejenega iz jagodnega kompota in jagodnega pudinga sem skuhala žele, vanj vmešala nekaj jagod iz kompota (narezane na koščke).

Torto sem zaradi velikosti (biskvit sem pekla v pekaču približno 25×40 cm, nato pa dva biskvita položila drugega poleg drugega) sestavljala na mestu samem (hladen prostor) in je potem nismo več prestavljali…

Plast biskvita sem poškropila z nekaj kapljicami jagodnega soka, namazala z želejem in po vrhu razporedila še nekaj jagod. Čez last smetane in gor biskvit. To sem ponovila še enkrat.

Celo torto sem premazala s smetano. Z nazobčano lopatko ob straneh naredila “knjižne liste”.

V nekaj smetane sem vmešala sladki greh, dobila rjavo smetano za napise.

Golobčka sem naredila na podlagi tele slikice:
Malo sem jo skicirala, poenostavila…
Na torto sem naredila iz “moče” (uporabljam izraz, ki je že domač na MON), ki je nastala iz obrezkov biskvita, smetane, ki se je v vrečki za okraševanje preveč segrela in nekaj jagodnega želeja, golobovo telo. Sledilo je “operjanje” (drobni kupčki smetane po telesu in palčke smetane na krilih).
Nogici sta iz rjave smetane, za kljun in oko pa sem hotela izrazitejšo barva in lesk, zato sta narejena kar iz čokolade…

Uspela sem pripeti tudi slikce, vidite jih lahko tu:

Danes sem si vzela veliko prostora )) Upam, da ne zamerite, a mislim, da se vam lahko edino tako oddolžim za vašo pomoč!

Še enkrat najlepša hvala! Zlate ste!

LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Hoj!

Povezava do tvojega albuma ne bo dobra:( Tudi meni tako rata, pa ne vem zakaj. Poskusi drugače, ker mislim, da smo strašno firbčne, da bi videle sliko!:))))

<http://kate.moj-album.com/>

OOOO, meni je lepo povezalo in torto je res veselje pogledati:)))
Tudi darilna skatla je zelo lepa.
Te kar vidim, kako si skrbno vse pripravila, se trudila in USPELA!!!

To je bila Tadeja vesela in ponosna na svojo mami:)))

P.s.: Upam, da nisem mimo usekala in si res njena mami.

Lep pozdrav Babi

O super! No, pa je res izgledala kot prava knjiga. Čestitke za uspelo tortico, sigurno je bila slavljenka izredno vesela.

lp

Ojla!

Kate, ne vem, zakaj tebi ne odpre… je pa res, da ni direktno na slikce povezava, čeprav sem se trudila…

Babi, hvala ))) Nisem mami, dekle je moževa hči iz prvega zakona… Moji otroci še ne bi šli k birmi, če bi jih že imela…
Ampak nič hudega, saj spadamo skupaj )))

Kresnica, hvala tudi tebi )))
Kar se tiče videza, me je najbolj razveselilo to, da so ljudje, ki niso vedeli, da je doma narejena, spraševali, kje smo jo naročili )))
O okusu pa… Tako sočna in polnega okusa mi doslej še ni uspela!

LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Ja, za dol past zgleda ;-)). Kako je moral biti šele dobra!!! Krasno.

Morda bi povezava uspela tako:

Ne, ne gre, ne vem zakaj ne :-((

Dobra si, krasno ti je uspelo!

Do slikic se da priti, če kliknete na nick od gordy (povezavo ima v profilu).

Gordy,
krasna torta!! Vse pohvale tudi za škatlo.

Gordy, se toliko bolj pohvalno:)))

Ti virtualni pogovori nam vcasih zagodejo, pa nic hudega:)

Lep dan

cudovita je!

Zeloooo lepo! 🙂 Čestitke! Če ne bi vedela zate, bi rekla, da je to torto naredila moja teta! :))
LP

Ne vem zakaj ni ratalo, a nisem opazila, da imaš v profilu!:)))

Sedaj sem pogledala – zelo lepa. In po prebranem, zelo okusna:))))
Golob je fantastičen!!!!
Da o škatli ne govorim. :))))

Če še kateri drugi ne rata odpreti (najprej tudi meni ni). Torej klikneš na link, potem pa v desnem zgornjem kotu najdeš napis “Knjižnica vseh albumov”. Klikneš gor in poiščeš nick Gordi. Pokažejo se tri lepe slike torte in škatle.

Lp, Ela S

ps: he he he pogrešam še slike polnih trebuhov in zadovoljnih obrazov ter praznega pladnja:))))

Res, si se potrudila. Očitno si za tako nadarjena. Pri meni bi nastalo skrpucalo. Čestitam!

Iščem pa ne najdem. Knjižnica albumov se odpre. Na kateri strani je pa ta torta?

Majda, pritisnila sem v postu na ime gordy. Odprli sta se dvs sliki –
lepa skatla ( birma 17.april) in porocna slika. Klikni na skatlo in se ti odpre
torta. No, Gordy pred usodnim Da tudi vidimo.
Potem je se slika, za katero ne ve avtorja. Mislim, da je pokojnega Borisa
Brzan -slikarja iz Izole. Vsaj stil je njegov. Lp

Seveda se ti odpre najprej profil in kliknes na moj album.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close