Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj kuhati za čisto frišno nosečko?

Kaj kuhati za čisto frišno nosečko?

Vem, da ste polne idej, zato se obračam na vas…
Imate kakšne ideje, kaj naj bi dala na jedilnik za čimbolj zdravo nosečnost? Je pa novička še čisto frišna…
Prej sem se lotila marsičesa, zdaj bi pa vendarle rada čimbolj zdravo in novemu stanju primerno prehrano…
Najlepša hvala za vaše namige!
LP!
Velika srečka

Precej zahtevno vprašanje 🙂
Sama sem se prehranjevala kot vedno, saj se mi zdi, da tudi sicer, vsaj upam tako, jemo doma neko normalno zdravo hrano.
Nosečnica naj bi se izogibala surovemu mesu, seveda tudi razne konzervirane jedi niso priporočljive… sicer pa veliko svežega sadja, zelenjave in redna prehrana…
Precej je odvisno tudi od samega zdravstvenega stanja med nosečnostjo… če zastaja v telesu voda, je treba omejiti vnos soli, če pride do diabetesa, potem pa tako sledi prava dieta…
in še in še bi se dalo napisati, a si ti tudi zelo malo napisala o tem, kako si se prehranjevala do sedaj.
Lepo nosečnost ti želi 4x mamica 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tudi sama sem v tem klubu 🙂

V prvih treh mesecih mi je bilo kar slabo, zato sem se ravnala bolj po občutku kaj moram nujno jesti, ne pa kar mi paše.
Priporočam ti jedi na žlico, ob vsakem obroku pa svežo zelenjavo ali sadje. Pestro in raznoliko prehrano. In velikoo tekočine. Jaz rada pijem rogaško, so pa kakšne stvari, ki mi ne grejo .. V prejšnjih nosečnostih sem se izogibala tudi mozarele in sirov s plemenito plesnijo, pa Pušenjak (forum Ginekologija in porodništvo) pravi, da nosečnice to lahko mirno jemo.

V vsakem primeru se ravnaj po svojem občutku .. ki pa naj te ne vodi k slaščicam, fast food in podobni nezdravi prehani. Je pa zanimivo, da se ta občutek zelo spreminja .. v začetku ti kakšna hrana obrača želodec, potem pa zelo paše in obratno. Vsekakor pa skušaj čim bolj izkoristit, kar ti sezona trenutno ponuja.

Tretjič mamica 🙂

Hehe, meni je želodček v prvih mesecih močno diktiral vse menije. Sama skoraj nisem mogla kuhati, saj mi je skoraj vse smrdelo.

Če nosečnica nima nobenih težav…normalno!! Velijko sadja,zelenjave…ne zanemariti mesa… Moja kolegica je v 5. mesecu in je cisto “povprečno” normalno. Je pa bolj “vegi”…ne ,da ne je mesa….ampak poudarek je na sadju in zelenjavi…pa še oreščke razne “žveči”-…Maja

Meni je smrdelo meso, ostalo sem jedla vse po spisku. Od prvega dne naprej za dva. So se mi v službi smejali, da če ne bi povedala, da sem noseča, bi sami pogruntali, ker sem med enim šihtom vsaj trikrat jedla. :-)))

Sicer pa naj ne bi surovega mesa, nezrelih sirov ipd. Čeprav sem to jaz izvedela šele med drugo nosečnostjo – med prvo sem se veselo basala z briejem.

Fino je jesti folno kislino (npr. v brokoliju,…), pa mlečni izdelki (kalcij,…), pa ne preveč vitamina A (je v jetrih).

Sicer pa po okusu. V nosečnosti se spremeni. Kolegica je med nosečnostjo jedla kvas. Kocko ali dve dnevno. :-))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close