Malica za sodelavce
Ta teden pripravljam malico za sodelavce, pa me zanima, kaj menite ob takem jedilniku:
– pita gužvara (verjetno sveže pečena)
– kruh marjetica (lahko spečem že zvečer?)
– posteljica iz rukole in regrata, na njej pa kocke različnega sira
– grisini, oviti s pršutom
– olive
– popečeni slani mandlji ali lešniki
Nato pa verjetno malinova torta z jogurtno kremo.
Se vam zdi OK? Ali kaj manjka? Kaj bi še dodale, kaj odvzele?
Predvsem pa me zanima, če ste kdaj marjetico spekle že dan prej. Pri nas je še vedno isti dan pošla, zato nimam izkušenj o trajanju…
Stanka, malica je kar ” festa” – vse je njami.
Zaradi kruha “marjetica” …Sama pri kvasenem testu resim situacijo tako:
Cim se ohladi do mlacnosti, zavijem v prozorno folijo in hitro v zamrzovalnik.
Tako pise v mojih navodilih za zamrzovanje.
Naslednji dan vzamem, odvijem folijo in pokrijem s platnenim prticem, da se odmrznjena vlaga ne nabira in pustim na sobni temperaturi.
Ce bos guzvaro ponudila toplo, v isti pecici kruh se malce pogrejes. Ucinek ravno pecenega kruha.
Marjetico en del vedno tako spravim, potico na isti nacin.
Mislim pa, da je lepo zavito v prticu dobro tudi naslednji dan brez zamrzovanja. Je smetana, ki poskrbi, da se ne izsusi.
To so samo moja mnenja; ugovori so dovoljeni:)))
Lepo se imejte in lep dan Babi
Stanka!
Ja, na takole malico se bi pa jaz tudi kar povabila ;-)).
Glede marjetice. Drugi dan ne bo še nič narobe z njo. Edino kar ne bo topla ;-)). Lahko narediš tako kot Babi, vendar jaz za eno noč ne bi komplicirala. Sama bi jo spekla zvečer in drugi dan mirno postregla. Je že kdaj ostal kšen košček in bil naslednji dan prav tako užiten :-)).
Eno dobro fešto vam želim!
P.s.: če je razlog za malico RD, ti pa tudi želim vse najboljše!!
Meni se zdi vse super, SAMO, kaj pa če je kdo norc na zelenjavo (kot npr. jaz). Meni bi zelo manjkalo nekaj svežega (kakšna waldorfska solatka ali kaj podobnega).
Me pa zanima, kaj je to pita gužvara? Malo sem iskala po internetu, pa je to izgleda za več jedi. Kot gibanica (ali burek), kot pizza, ali …
Lp
M.
Hej!
Guzvara je podobna bureku, vsaj po sestavinah. Spodaj in zgoraj plast vlecenega testa, vmes pa nagrbanceni listi testa namoceni v masi iz skute, smetane in se cesa….To se da v visjo posodo in pece. Hudo dobro. Ce vpises v iskanje, dobis. Lani smo govorili. Mislim, da so Vitka, Kitty in se katera pisale o tem.
Lep pozdrav Babi
Hvala vsem za mnenja! Bila so več kot dobrodošla.
Marjetico bom spekla zvečer (Babi tvoja ideja mi bo za kdaj drugič še kako prav prišla!), gužvara bo pa sveža in puhasta osrečila lačna usta…
1Missy, dobra ideja! Tudi solata BO!
Sonce rumeno, hvala za čestitke. Mi je pa kar malo nerodno. Malica je za nazaj (RD februarja), saj so se ves čas vrstile bolniške, v našem malem kolektivu pa se vsak sodelavec pozna… Bo pa zdaj bolj luštno!
Stanka, vse najboljše (pravijo, da je bolje pozno kot nikoli …)! Joj, ko sem napisala waldorfsko solato, sem se spomnila, da sem pozimi za naše rojstne dneve po tukajšnjih nasvetih naredila polnjeno stebelno zeleno, pa sladki janež v solati (bljak dokler ni bil v solati …), pa pečene paprike s česnom in peteršiljem, pa … njami …
Skratka, lepo praznujte!
Lp,
M.
P.S. Hm, gužvara bo čakala možička, ko se vrne v petek, 100%
Forum je zaprt za komentiranje.