Koliko vroče vode iz bojlerja v kuhinji?
Bom še tukaj povprašala za kak nasvet
Pred pol leta sem kupila nov bojler za v kuhinjo, podpultni, volumna 10 litrov. Ker imam z njim same težave (2 krat menjava termostata, ker ni grel bojler) od prvega dne se obračam na pomoč.
Koliko vroče vode (v mislih imam krop) dobite iz vašega bojlerja?
Sama sem za foro malce premerila in sem namerila 5 litrov vroče vode, potem pa še 2 litra mlačne vode, potem je že mrzla.
Ne vem, ali res pričakujem preveč (?) ampak jaz ne morem pomiti posode (pa je nimam toooliko) normalno, da ne bi čakala, da se ogreje še malce vode.
Če gledam podatke proizvajalca, naj bi dobila ven cca 17 litrov mešane vode (40 stopinj). Meni po najboljši volji to ne uspe, komaj 10 litrov iztržim. 🙂
Kakšne izkušnje imate ve s temi bojlerji?
Naj povem še to, da sem pred nakupom 80 l bojlerja za kopalnico in me je groza, da bom zopet imela probleme.
Lp, Petra
Hej, Bacek!
Tudi jaz imam podpultni bojler, ki mi pa res dobro sluzi. Sicer ne vem, koliko vroce vode dobim; za vse kuhinjske potrebe jo pa imam vec kot dovolj.
Imam pomivalni stroj, toda sem ze marsikaj pomila tudi sama in nisem imela tezav. Pa nastavljeno imam nekje na 60 do 70 stopinj celzija
Spomnim pa se, da me je vov. instalater nekaj prepriceval, naj bi montirala raje nadpultnega ( kot sem imela pred renovacijo kuhinje). Nekaj je gundal
in zmajeval z glavo. Pa sem vztrajala. Imam ga ze deset let.
Tudi v kopalnici je OK. Lep pozdrav Babi
Plinski pretočni bojlerji so ponavadi v apartmajih na morju. So malo večji kot elekt. kuhinjski bojlerji in priključeni na plin (bomba ali mestni plin). Vedno so nadpultne izvedbe. Gorilec lahko stalno gori ali pa ga prižgeš pred uporabo. Ko boš odprla pipo s toplo vodo se bo plamen pojačal in grel vodo ki teče skozi bojler.
Lp, Ela S
Obljuba dela dolg. Bacek, tule si lahko ogledaš prospekt:
http://www.top-service.si/prospekti/junkers.pdf
Sin je kupil Minimaxx WR 14 G. Pravi, da je v trgovini strokovno osebje, ki zna svetovati.
Dober nakup!
Forum je zaprt za komentiranje.