Najdi forum

KOPRIVE

LP!

Koprive so začele zaganjat, mene pa zanima kako jih kaj uporabljate!
Recepti!!!

Anja

Ravnokar je prispevek na RTVju 🙂

Namočeno v 10 litrih vode 8 – 24 ur (proti ušem na rastlinah) – 3 na dan.

Nalomimo, damo v vodo in zavremo = čaj

Če damo v vodo in jo pustimo, da se razkroji (cca 14 dni – 1 mesec) = gnojevka. Redčimo jo 1 : 40 z vodo.

Tako, toliko sem uspela napisati medtem, ko je bil prispevek. Od kulinaričnih zadev niso nič več povedali. Razen seveda, da iz nje naredimo špinačo.

Jaz delam špinačo, koprivovo juho, uporabim jo v “pomladanski” juhi.
Pa seveda čaj (za pijačo in za oblivanje las).

V tej oddaji so rekli tudi, da je koprivin sok (če se ne motim) zelo dober pri pomanjkanju železa, da uravnava raven železa v krvi – torej, ne le, da doda železo, ampak poskrbi, da ga organizem sam uravnava – nekako tako sem vsaj razumela! 🙂

Jutrčka:))

Tole sem našla…

Pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

zelo zanimivo !!! kaj vse zdravi….
ponavadi jo uporabljam za spinaco, tudi za caj /posuseni listi/.
to,da je dobra za lase, vem ze dalj casa…da pa ravno pomaga pri plesavosti!?!? mogoce… lp petra

Ko je bila hčerka majhna, je imela bakterije v vodi. Vsak dan sva nabirali koprive, jih zmleli multipraktiku in stisnili sok. Pri delu je rada sodelovala in potem je ni bilo težko prepričati, da je sok v čaju tudi spila. Uspeh je bil popoln. Bakterije so izginile in do sedaj, ko je študentka, z ledvicami in mehurjem ni imela problemov.
Lp

Moja tasca naredi ful dobro apinaco iz kopriv…pa posusene za caj so tudi dobre.

Za čaj kopriv ni treba posušiti. Uporabljamo kar sveže. Sveža zelišča so itaq boljša. Sušimo pa jih zato, da si naredimo “zalogo” za takrat, ko jih ne moremo nabirati.

Sicer pa poleg vsega zgoraj naštetega koprive (blanširane in drobno sesekljane ali kar sveže zmlete v multipraktiku) lahko damo v skutin nadev za štruklje ali štrudelj, v testo za žličnike, v zelenjavne juhe itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close