Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torte malo drugače

torte malo drugače

Eto kuharice in pekarice, meni se bliža dan ko bom za tasta spekla torto v obliki knjige, ni mi pa še vsaj pol jasno, okvirno že vem sestavine in kako bi to izgledalo, se pa ustavi pri krašenju….ki se mi zdi da je za torto bistvenega pomena, sploh če to zadevo odneseš s seboj v gostilno kjer se bo praznovalo.

No k bistvu, kako naj čimbolj resnično naredim, da bo torta res kot odprta knjiga – ne bi rada da bi bil zgolj prerezan biskvit in polnjen s čokoladno oz sadno kremo. Kako naj naredim ostale liste ob strani – s čokoladnim pisalom zarišem črte? Kje naj dobim pisalo, ne bi šlo z vrečko ker bo kar nekaj teksta in bi bilo bolje da bi bile črke malo manjše, s česa naj naredim kazalo za knjigo ki bo stalo na odprti knjigi – z marcipanom ali zgolj navidenzno s čokolado?

Se naj torta kaj obreže ob strani – da zgleda kot odprta knjiga? Kako pa na vrhu da bo notranji del lista bolj izbočen?

Se toplo priporočam tudi za kako fotko…

Kompliciram kaj? Res vas lepo prosim za vašo pomoč, tukaj ste itak sami umetniki…

p, maja

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Osica, taprva knjiga je fantastična samo upoštevaj da sem jaz bolj leve sorte…ti pa hvala za linke, bodo prec v bookmarkih.

Hali oz Branka hvala za linke, mislim da bom res kar iz tukaj kaj dol pobrala, a se ti kaj svita s čim naj naredim knjigo bolj resnično – ta videz da je na sredini bolj visoka kot na straneh – je to več file, ali več smetane, a je tako obrezana? A bi pisala po njej s pasto oz tubo (črno)?

p, maja

Za malo dvignjen srednji del lahko zadnjo plast biskvita malo obrežeš z ene in druge strani in linijo potem narediš s smetano.

Za pisanje imam zelo dobre izkušnje z Nuttelo sobne temperature, ki jo naložim v vrečko in odrežem en vogalček… veliko rajši pišem s tem, kot s tubicami, saj se Nutella potem v hladilniku lepo strdi, barve iz tubic pa so se mi tudi že razlile v smetano, ko se torta vzame iz hladilnika.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Drugače pa je mislim, da Nika33 pred kratkim pisala o 3D tortah, ki jih poljubno oblikuje s pomočjo “moče”.
Malo pobrskaj z iskalnikom.

Za liste ob strani pa bi jaz uporabila kakšen glavniček ali pa čopič in samo povlekla po stranici.

Tukaj je link do Nikine 3d torte:

Tisti višji del na sredini,bi jaz naredila kar z nadevom s katerim boš “nafilala” torto. Piši pa tako kot je predlagala Vladka,jaz s tistimi tubicami nimam najboljših izkušenj.Ali pa če poskusiš z raztopljeno čokolado (čokolado raztopiš,daš v vrečko,odrežeš vogalček in pišeš – na ta način sem jaz naredila tiste črte pri Nemo torti)

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hvala vam vsem za nasvete! saj sem vedela kam se moram obrnit, da dobim pravi odgovor, res ste zlate!
Bom najbrž kar uporabila “močo”, sem namreč še toliko zakomplicirala, da bo ena stran knjige sadna, druga pa čokoladna, tako da bom na sadni strani biskvit za močo prelila z jaognim kompotom in dodala malo stlačenih jagod, na drugi strani pa bo biskvit z rumom in mlekom, pa malo kakava.
Glede pisanja mi še ni povsem jasno, če bom uporabila nutelo bi raje to krasila s tisto vrečko kjer se tudi krofi polnijo – saj bi se najbrž dalo, tako da bo bolj enakomerno.
Kake ideja kaj napisati – sama sem si zamislila na eno stran napisati:
Na današnji dan, 18.4. 19xy je luč sveta ugledal …
Na drugi pa nekaj podobnega samo da bo en dan manj, ker bom pristavila še svoj lonček, da ne bo treba dveh tort pacati…

P, maja

Maja, mislim,da se bos izkazala:)))

Napis pa kar po svoji zamisli, ti so najbolj spontani.

Lepo se imejte! Voscili pa ti bomo kasneje, ko bos porocala o usehu:)

Lep dan Babi

Če še nisem prepozna… Aja: tista prva torta v linku od osice je delana s Ticino maso in je res malo zahtevna zadeva (ne pa tudi nemogoča…).

Najprej si napeci dovolj biskvita (pazi, da bosta obe stranici enako veliki). Ploskve z obeh strani zloži tako, kot bo izgledal končni izdelek. Vzami en oster nož in na sredini knjige (ob pregibu) in ob robih knjige zareži oblino, da nastanejo lepe obline. Tako se izogneš delu z močo. Rezultat bo to, kar lahko vidiš pod linkom za torto pekarne Vrhnika.

Vsekakor bodo listi ob strani dobili več efekta, če bo barva ob strani drugačna, kot zgornja (če bo list bel, potem kremi za stran knjige dodaj malo npr. rumene barve). Liste boš najlepše naredila kar z vilicami ali čem podobnim…

Kazalo boš res preprosto naredila, če kupiš oblat za napolitanke in s škarjami naprej odrežeš “kazalo”, ki ga potem položiš na rahlo mokro krpo (za pet, deset minut) – oblat se naj toliko zmehča, da ga boš lahko lepo položila na torto (čisto na koncu).

A si morda razmišljala, da bi v knjigo dala kar kakšno sliko od tasta? V določenih pekarnah (?) ti namreč sliko, ki jo ti priskrbiš, preslikajo na vafel (oblat)… Take knjige ratajo prava mojstrovina :)). En tak vafel stane od 1000-2000 sit. Aja: kar se pisanja tiče, še vedno najbolj zaupam svojim rokam: najprej si z zobotrebcem zarišem, potem pa s smetano napišem (smetano dam v plastično tubico). Malo pokvekano pisavo pa se še vedno reši tako, da namesto tankih črt narediš napis iz drobnih zvezdic (kupčkov) smetane.

Lp, mishika

Ja, Miiishika:))) Lepo, da si se oglasila:)))

Lep pozdravcek na Stajersko Babi

:)))) Hvala, hvala :)). Ja, sem zadnje čase bolj zasedena… pa nič boljše ne kaže, tja do poletja. Smo vmes ohcet imeli, zdaj pa bo še na potovanje treba :))).

En topel pozdrav tja na Primorsko :))

Lp, mishika

Huh, tvoja poroka? Pa nisi nič povedala 🙂 Če je tako, vse čestitke in veliko sreče (če ne tebi, pa tistemu paru, ki se je poročil) 🙂

p.s. Sigurno so bile med sladicami princeske, kajne 🙂

:)))) Moja… no, najina :))).

Aja: princesk pa ni bilo, ker tokrat za spremembo nisem pekla nič (mi niso pustili 😉 ). Pecivo so pa pekle ženske iz cele Slovenije, tako da je bilo še in še mmmmm-dobrega peciva (ki je tako ali tako ostalo še cel teden).

Lp, mishika

Mishika,Mishika:)))

Iskrene in najtoplesje cestitke obema:))))))))

Ves, da sem imela ves cas v mislih, da se kaj lepega dogaja. Moz je pa zdaj
prav gotovo po sivih poka od ponosa, da ima tako krasno in pridno decvo.
Si jo zasluzi, saj je tudi on fant od fare:)))

Lepo se imejta, kjerkoli se bosta potepala Babi

Mishika, vse čestitke še od mene!! :))) Tudi jaz sem zadnje čase precej zasedena…žal.
PS: ful si mi dala dobro idejo, ko si zgoraj napisala, da si za pisanje po torti najprej zarišeš z zobotrebcem in šele nato pišeš – kao da se nisme tega spomnila??!!! No zato pa je MON in Prehrana :)) Več glav pač več ve!

LP in še enkrat hvala za krasno idejo,
zala

Mojca, tudi od mene iskrene čestitke in veliko srečnih skupnih let!

prejmita čestitke tudi od mene :))

Lp, Maja

Uf, hvala za lepe čestitke :))).

Lp, mishika

Mishika še iz moje strani veliko sreče in veselja, pa čim manj grenkobe! Da se bosta dobro razumela in spoštovala vse življenje.
Glede vseh pomoči in nasvetov, ki pa jih neizmerno rada deliš z nami, ti pa bo Bog povrnil pri otrocih:)
A, pa na medencih veliko sladkih užitkov!

no še poročanje o naši torti:
poleg celodnevnega rajanja po kuhinji in utrujenosti do onemoglosti, da bomo jutri komaj lahko praznovali, kaj šele jedli (se vedno “najem” vse robe ob izdelavi – sita vse izdelave), nas naša torta že veselo čaka v hladilniku. Se je vmes pojavilo sicer par neprijetnosti – jagode so bile ena runda za smeti (sem jih kupila v četrtek na tržnici, pa so do danes splesnile, čeprav naj bi po prodajalkinih napovedih zdržale do enega tedna (hranjene so bile na hladnem), vmes še ustvarjanje darila…ojej, ko si vedno človek da naenkrat preveč dela hkrati…pa še če si picajzl…ja najbrž jaz ne bom prišla do take starosti kot “bodoči” tast, že samo zaradi živcev…kaj bo ko bodo še otroci pri hiši…
okus bomo preverili jutri, izgled torte pa že lahko nekako ocenim…potem sem uporabila močo, na vrhu pa eno stran s temnim marcipanom, drugo sadno stran pa z navadnim. fant je gor narisal številko 60, več pisanja pa ni šlo, bo treba več izkušenj, od malega pišem ko kura, sva pa kupila še okraske iz marcipana – kužka (tast velik ljubitelj živali) in tako tablico z napisom Vse najboljše…za prvič se mi zdi kar vredu izdelek…no se ne da primerjat s kakimi ustvarjalci tu iz med.over.neta, ki veselo umetnikujejo in razstavljajo na moj.album…

Bolj na grobo…

Hvala še enkrat za vso pomoč in nasvete!!!

Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close