Čokoladni obliv
Moji izredno hvalijo čokoladni obliv na Sachar torti v kranjskem Randez-vouju. Sem šla na tortico, vendar ga ne znam narediti. Čokolada je vsekakor zelo temna. Presenetilo pa me je, da obliv sploh ni trden, če bi se dotaknil s prstom, bi ostal vtisnjen prst. Je pa čisto gladek in svetleč, tako da je edina možnost, da je bilo to stopljeno prelito čez celo trdo, strdilo se je samo do stopnje – kaj vem – stepene smetane?
Ali kdo ve, kako se naredi tak obliv?
Hvala in lep pozdrav, Mimi
Tule poglej pod moj post, kjer sem prevajala recept. To glazuro sama delam, odkar sem tu odkrila ta recept in sicer tudi za vsa druga peciva prelita s čokoladno glazuro, saj mi je všeč tudi zato, ker se dokaj lepo reže.
Vladka
Ja, Vladka, tista še čaka, da se enkrat opogumim, vendar si vseeno mislim, da je to trdna glazura, da prst ne bi ostal vtisnjen “do podna”.
Ela, natanko tako delam jaz vse svoje glazure, olje kar vlijem, tako da ga je lahko še več kot 1/2 dl. Res pride lepa, gladka glazura, ki se lepo reže tudi brez pogretega noža, dolgo se strjuje (čez noč), na koncu je lepo trdna, tako da se prst ne bi poznal, če se samo dotakneš.
Tale zadnji predlog z jogurtom mogoče? Ali še kaj drugega?
Hvala, Mimi
Ojla!
Spet “rinem naprej” “svoj” recept ))) Ampak če prav razumem, iščeš mehko, nekako “gumijasto” (ne najdem prave besede, a nima nobene zveze z žvečilnim) glazuro…
Sama jo delam s smetano, razmerje 1 dl smetane in 100 g čokolade…
Smetano segrejem, v njej raztopim čokolado in mešam (običajno jo delam, ko sem prej kaj v pečici pekla in potem v malo ohlajeno a še toplo pečico postavim posodo s smetano in nadrobljeno čokolado… in večkrat razmešam)…
Ta je dejansko tudi potem, ko je “strjena” še vedno mehka…
In se definitivno ne lomi 😉
LP!
Gordy
Forum je zaprt za komentiranje.