Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Banane na torti

Banane na torti

Nameravam speči torto, jo obložiti s sadjem in nato preliti z želejem. Med drugim bi rada na torto dala tudi banane. Je kdo že to poskusil? Vem, da banane počrnijo na zraku. Ali počrnijo tudi, če jih takoj prelijem z želejem?
Kupila sem tortni preliv. A je to žele? Ali ga je kdo že pripravil s sokom, ki je ostal od ananasa v pločevinki? S katerim sadjem je sploh najbolje okrasiti torto?
Natrosila sem kar nekaj vprašanj, upam, da mi boste pomagali. Prvič bom namreč pekla torto.

LP,
Maja

Če jih takoj poliješ z želejem ne bodo počrnele, ampak boš morala zelo hitro rezati in postavljati na torto. V bistvu počrnijo v prisotnosti kisika (oksidirajo), če jih zaliješ z želejem, pa preprečiš kisiku dostop.
Tortni preliv ni čista želatina, je pa super za narediti preliv po tortah, če maraš želatino. Če ga boš delala iz ananasovega kompota oz. soka, ki ostane, bo preliv bolj moten in koščki sadja na torti lahko pridejo manj do izraza, pa še precediti ga moraš, da odstraniš manjše koščke. Tudi jaz delam tortni preliv z raznimi sokovi, vendar samo v primeru, ko pod njim ni sadja, gi bi ga bilo lepo videti skozi.
Meni je všeč če torto okrasiš z jagodami, kivijem, borovnicami, bananami, če paše pa tudi z mandarinami.

Veliko uspeha!

Pomoje bi šlo tudi, če bi banane malo pokapala z limoninim sokom.

Kot so ti napisale predhodnice. Banane je nujno treba pokapljati z limoninim sokom in potem ne počrnijo.

Glede žele preliva je pa takole – odvisno kakšne brave ga žeilši in kako bistrega/motnega…

Sama ponavadi lističe želatine ali pa želatnin prah namočim v vodi (cca 1 dcl), oziroma glede na navodila, potem pa prekuham v določenem soku; npr. pomarančnem, ananasovem…

lp
N.

Če je preliv iz želatine se ob prisotnosti ananasa ne bo strdil, ker vsebuje nek encim. Ravno zadnjič sem prebrala to na embalaži od želatine v lističih dr. Oetker-ja. Tam je pisalo, da moraš ananas prej blanširat, da ta encim uničiš.

LP!

Prav tako naj se ne bi “marala” želatina in kivi 🙂 To sem prebrala v nekem italijanskem receptu za Panna Cotto, v katerem prav zaradi tega odsvetujejo preliv iz ananasa ali kivija.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hja, to je sicer vse res, vendar ananas v konzervi je že blanširan, saj je kompot pasteriziran. Kolikor vem, na forumu punce na veliko zagotavljajo, da kuhajo želatino ali preliv na soku iz kompota, tudi ananasovem. S surovim ananasom in surovim kivijem (no, ta je vedno surov, ali ne) pa si ne bi upala poskusiti.
LP Mimi

No takole. Pri nas smo že krasili torto s sadjem – po vrhu kolute babnane, kivija, borovnice, ananas…. Po vrhu sem dala na ananasovem kompotu zakuhan preliv za torte – vse je bilo ok. Preliv je ostal povsem prosojen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close