Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zmrznjene Pečjakove palačinke

Zmrznjene Pečjakove palačinke

Mi lahko prosim poveste, kako uporabite zmrznjene palačinke (če jih)? Kupila sem dva zavitka in enega včeraj porabila (dodala mesni nadev, popekla v pečici). Kako jih pogrejete (če nimate mikrovalovke)? Ali pa jih sploh ne pogrevate in je dovolj, če se samo odtalijo na sobni temperaturi in se potem lahko uporabijo kar takšne?

Hvala in lp,
Katarina

Hej!

Nimam Pecjakovih, toda veckrat svoje zamrznjene ( nenamazane).
Ponavadi jih polnim z zelenjavnim nadevom, dam v predogreto pecico in se malo popecem( jajcno smetanov preliv, parmezan).

Ce jih pa namazem z marmelado, jih dam prej na kroznik in z njim pokrijem
nekaj, kar se trnutno kuha; se hitro odtajajo. Marmelado pogrejem in imamo dobre tople palacinke. Imam velik toaster, ki se odpre in dvigne zgornja stran; palacinke zavijem alufolijo in dam nanj.

Lp

Jaz jih pogrejem, 1 po 1 kar v teflonki, v kateri semjih pekla in namašem z marmelado…..ni blema

To ni res. Kaj vse vi zmrznete. Jaz bi tudi, a se bojim, da mi bo skrinjo razneslo.
hm,hm..hmm … Kako bi včasih za zajtrk pašala ena palačinka.
Kako pa jih zamrzneš, Babi? Eno po eno, vmes pa peki papir?

Pri nas nikoli ne kupujemo zmrznjenih palačink, niti ne zmrzujemo “svojih”. Ko jih naredimo, ponavadi, vse pojemo. Včasih res ostaneta dve ali tri…..te pa narežemo in so odlične za v juho.
Verjetno jih “odtališ”( če imaš zamrznjene) toliko, da so prepogljive, namažeš z nadevom in v pečico…ali pa mikrovalovko!? Maja

Hej, jzst!

Ce namenoma napecem vec palacink za v zamrzovalnik, jih rahlo po 5 skupaj zrolam in zavijem v folijo, potem se v vrecko za zamrzovanje. Pet zato, ker vem, da jih bom vsaj 5 porabila. Odtajajo se zelo hitro.
Varianta je tudi eno na drugo in vmes folija. Pa vse skupaj v plasticno okroglo skatlo.
Ampak, ker je zamrzovalnik ponavadi poooln, zrolane najdejo lazje kaksen koticek, kot cela skatla.

Se splaca; vzamem si cas in jih napecem, potem je pa mir za nekaj casa.
Tudi v marsikateri restavraciji jih imajo tako na zalogi.

Lep mrrzzzel pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close