Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za predjed – nujno

kaj za predjed – nujno

Nujno rabim idejo – cimhitreje – kaj ponuditi za predjed. V soboto pridejo kolegi na pozno kosilo in nameravam speci ribo v soli, poleg krompir in solato, sladico imam tudi ze izbrano, tezava pa je pri predjedi. Ker obicajno malo zamudijo bom zacela s peko sele ko pridejo, ampak za presekat lakoto bi pa rada ponudila nekaj kar nima prevec intenzivnega okusa ter da ni prevec zahtevno za pripravo – sama sem imela idejo za vetrnice s skutnim nadevom – ampak ne bi rada celo soboto kuhala in pekla predno pridejo, danes pa nimam casa.

Pitulice. Lahko jih ponudiš tople ali hladne. Narediš jih lahko že v petek, zaviješ v alu folijo, daš v hladilnik. Narežeš jih preden pridejo in daš na pekač, ter v pečico da se spečejo. Ali pa jih že zjutraj spečeš in jih ponudiš hladne.

Drugače pa lahko ponudiš tudi grisine, obvite z rezinami pršuta.

Lp, Ela S

ps: malo pobrskaj nazaj. Mislim da so bile predjedi že obdelane tukaj.

Lososov zavitek
Pikantni zeljni zavitek
Slani štrukeljci
Kitajski spomladanski zvitki
Morska solata
Losos s polivko iz olivnega olja in limone (božansko)
itd.

Miranda

Solata iz hobotnice. Jo pripraviš že en dan prej. Kak namaz, recimo ribji.

Pitulice so sicer odlicne, ampak rada bi nekaj kar bo lazje – ne tako nasitno, ce me razumete, kaj mislim, poleg tega danes nimam casa za peko.
Prsut sem ze imela v mislih (sicer z melono), vendar se bojim da ima premocen okus in da potem riba ne bo prisla do izraza.

Sirov fundi? Ne vem, no. Odvisno tudi, kako dolgo bo “predjed” trajala. Ali pa sirova plošča in kisla zelenjava.

solata iz hobotnice bi bila super, ampak problem je, da danes pridem sele ob 22ih domov in kuhanje odpade. Jutri zjutraj trznica in instantno pospravljanje, in predpriprava.
Je tale losos s polivko – ala carpaccio?

Riba se pece 40 minut. Se pravi ne predolgo.

kaj pa kar obloženi kruhki?
ali pa na toast nadevaš malo sesekljane šunke in neribanega sira in hajd v pečico, da se sir stopi.

Kaj pa belokranjska pogača? Zamesiš, vzhajaš 30 min, pečeno v 20, 30 min? Zraven pa kakšen nežen namaz ali pa le maslo?
To potem trgaš z rokami, je vse še bolj sproščeno.

Prekajenega lososa vzameš iz ovitka, položiš malo zvito na krožničke po dve rezini na osebo, poliješ rahlo z olivnim oljem in kar precej še z limoninim sokom. Lahko posebej zmešaš polivko in ji dodaš še rahlo popra in česna. Jed je fina, odlična, pa še dober uvod k ribam…. Časa ti vzame 5 minut. Enkrat pa sem zraven servirala še nežen smetanovo-hrenov namaz iz kisle smetane in hrena.
Zraven ponudiš kak dober kruh.
Miranda

Lahko bi tudi tatarski biftek, z domačo majonezo, maslom…..in popečena farncoska štrukčka 🙂

Ali pa: mozzarela kroglice, zavite v rezine pršuta, skupaj z listi radiča, olivnim oljem in popečenimi pinjolami.

LP

Optiram za prekajeni losos ali pa naredis iz prekajenega lososa namaz.
Das v multipraktik losos, dodas malo majoneze, limoninega soka in kaksno zel…
Lahko in prakticno nobenega dela. Jaz sem po lososu vedno lacna, samo apetit mi odpre. Lp

lososov carpaccio bi prav fino “sel”. pa hitro je pripravljen.
lahko bi pa naredila kaksen solatni kroznik?. recimo paradiznik /narezan na kolobarcke/ z mocarelo/narezana na kolobarcke/ ,par oliv, pokapljas z olivcem, par kaplic limone, par listkov bazilike, sol…zraven pa popecene kruhke!? tudi to je hitro pripravljeno,ni nasitno in tudi nekako lahko uvod k ribam…. lp petra

Zivjo,
lahko pa na trznici kupis ze pripravljen bakalar (polenovko) in jo namazes na vroce kruhke. Ali pa rakce zabeljene z limono. Lahko pa tudi rakce z divjimi sparglji. Skratka, lahko nabavis ze pripravljene stvari in jih skombiniras s kaksno zelenjavo za dekoracijo.

Predlagam kakšno juho, npr. zelenjavno. Tudi k poznemu kosilu tekne juha, lahko jo pripraviš vnaprej in pogreješ ter postrežeš, ko pridejo.

Hvala vsem za ideje. Na koncu sem se odlocila za dimljenega lososa in namaz iz avokada. V rezervi sem imela pa se paradiznik z mozzarelo, ce slucajno komu losos ne bi bil vsec. Pa ni bilo te nevarnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close