Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladni oblivi- kako da se ne lomijo

čokoladni oblivi- kako da se ne lomijo

Kako pripravite čokoladne oblive biskvitov in kako jih potem režete, da ne razpokajo. Meni vse rata ok, ampak pri rezanju pa vedno po…..

obvezno nož pod vročo vodo, na hitro obriši in zareži – pride kakor iz slaščičarne, lp

Hej!

Veliko je bilo ze napisanega na to temo. So neke finte ( cokolada, preliv, mascoba…), ki se jih zdaj ne spomnim – dekleta jih pa obvladajo; sama premazem torto kar s cokoladno kremo- isto kot za polnilo ali s stepeno smetano. Lp

moja mami da not malce olja, da se cokolada bolj sveti, po pecivu pa je ne maze, ampak razlije (pekac obraca na vse strani, da lepo stece) tako pride cokolada zelo na tanko. ko reze, pomoci noz v vroco vodo, ga obrise in zareze – in to pri vsakem rezu. nimamo pripomb na izgled njenih peciv! (na okus pa itak ne, njej vse rata!)

Čokoladna glazura mora biti tanka, polega tega je treba k čokoladi dodati olje, ne maslo, če hočeš, da se ne lomi in se lepo reže. Pa ob gretju se čokolada ne sme pregreti….v predzadnji številki revije Dober tej je bilo o tem veliko napisanega, a trenutno sem spomnim samo teh nekaj stvari.

Obliv pripravim tako, da na malo vode raztopim jedilno čokolado, brez masla ali margarine. Čeprav teorija pravi, da čokolada ne sme zavreti, ne dam nič na to. Ko režem, nož namočim v vročo vodo in gre zelo lepo, se nič ne paca, še manj lomi.

Enkrat samkrat se mi je glazura lomila, ko sem delala po nekem drugem receptu.

Natassa

Preliv vedno delam iz čokolade in sladke smetane. Se nič ne lomi ob rezanju.

200 g čokolade za kuhanje in 50 g olja stopimo nad soparo in prelijemo. Se sigurno ne lomi. Ne sme pa zavreti, ker potem ni gladko.

Dover tek

Zdaj sem se spomnila, da imajo v trgovinah tudi cokolado prav za preliv;mislim, da je Gorenjka. Dekleta so jo pohvalila.Na ovitku je narisan kotlicek. Lp

Na sopari stopi 20 dag jedilne cokolade, dodaj 10 dag rastlinskega masla (obvezno). Odstavi z ognja ter prideni 5 dag olja. Premesaj. Oblij biskvit.
Ta preliv se sigurno ne lomi.

če se čokolada lepo strdi sploh ni logike,da se NE lomi. Ker pecivo hranimo v hladilniku je logično,da poči ko zarežeš,če nož ni vroč. Če pa lahko režete,da ni lomljivo potem je preliv preveč mehak, moker in ni dober, sorry. ne da ni dober ampak ni to to….lp

Odvisno zakaj rabiš čokoladni preliv. Za nas je na pudingovem pecivu zaželjeno, da je bolj moker (in ne trd), zato dam na 20 dag čokolade cca 1 dcl mleka (ali malo manj) Segrejem (zavrem) na štedilniku in prelijem po pudingu. Pekač malo obračam, da se razlije po celi površini.

Lp, Ela S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close