Najdi forum

Ajdova juha

Je med vami morda kakšna prekmurka oziroma poznavalka prekmurske prehrane. Pred kratkim sem jedla ajdovo juho, ni bila gosta, notri so bili majčkeni koščki mesa (kot kakšna slanina ali rebrca), okus juhe pa kot da bi zajela ajdove žgance. Vjuhi tudi ni bilo videti kakšne kaše. Tako dobre stvari še nisem jedla…
Sedaj sem se oborožila z ajdovo moko in kašo, samo kaj naj, če ni recepta:))

Mogoče katera pozna zadevo?

Lp,

Virus

Ne, take, da se ne bi cutila kasa, ne poznam. Mogoce je samo z moko ?

Jaz jo kuham z ajdovo kaso in se kasa tudi cuti. Znanka pa se mi zdi…kaso spasira. Jo bom jutri povprasala.
Vem, da je recept iz tiste lepe knjige slovenskih jedi, ki je izsla pred leti in so bili posamezni recepti tudi v Oni.
Tekst v obliki kratkih verzov je prispeval T. Pavcek.
Mogoce jo katera ima in bo napisala recept; drugace ga bom jaz. Lp

Jaz delam ajdovo juho po tem receptu. Kaša se čuti, mogoče pa ti bo vseeno všeč:

Ajdova mlečna juha
V vodo daj kos prekajenega mesa, skuhaj, dodaj ajdovo kašo, nato začini s soljo, poprom in suhimi gobicami. Kuhaj tako dolgo, da je ajdova kaša mehka. V lončku razžvrkljaj nekaj kisle smetane z vodo in dodaj v juho.

To juho smo jedli na kmečkem turizmu v Prekmurju in gospodarica je bila tako prijazna, da nam je zaupala recept. In ker je pri nas uspešnica (beri: tudi otroka jo imata rada ;)), ga rada delim tudi z vami.

Hvala lepa, bom poizkusila tale recept.

lp,

Virus

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close