Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pitulice – dodatek

Pitulice – dodatek

Saj smo o tem že vse povedali, pa vendar. Nisem mogla pozabiti, da je Babi originalni recept napisala za 300 g zavitek testa (in 1/2 kg skute). Jaz sem od začetka delala s 500 g zavitkom (in cca. 80 dag skute). Meni se je zdelo čisto v redu, Babi pa je takrat napisala, da bi se ji drugače pitulice zdele prevelike. Nisem imela primerjave, zato se mi moje niso zdele velike…

Sčasoma sem se jih navadila (nisem samo planila nanje, pa kakršne koli so bile), tako da so se mi le zazdele velike, sploh za tako malo dati v usta in ne zares jesti. Vendar mi ni dalo miru. Matematika tukaj ne štima, pri enakem postopku pomeni isto končno število pitulic, vendar polovico več testa in skute.
Da skrajšam: kupila sem 500 g zavitek Pečjakovega testa, namazala samo DVE plasti testa, zavila, narezala. Še dvakrat ponovila, torej 3 zavitki po 2 plasti testa.
Rezultat: manjše, luštne pitulice. Še bolj so mi všeč. Vsak kos ni malica, ampak nekaj manjšega za v roko in usta. Sicer malo več dela, vendar luštno.

Kaj sem hotela povedati? Samo, da je to tudi ena od neskončnih možnostih pitulic. Mogoče bo koristila komu, ki tega doslej še ni poskusil…
LP Mimi

Mimi, v zacetku se vedno drzim recepta do potankosti, kot mi je bil izrocen. Za naju z mozem je bilo 300 g dovolj, skute sem pa napisala 500 do 600 g. Seveda vsega nisva pojedla sama, razen ce nisem dala v zamrzovalnik:)

Ko sem prvic kupila Pecjakovo 500 gramsko, je bilo tudi 6 listov in seveda ni mi prislo na misel, da bi dajala samo dva lista namesto treh.

Ko sem zavila, so izpadle res debele, ker so listi za 200 g daljsi. Se vedno sem dobila tistih 18 do 20 kosckov.

Kasneje sem tudi sama kdaj prakticirala samo dva lista.

Lepo, da si to objavila:) Lep vecer

Naj dodam zdaj na to temo še mojo izkušnjo… nazadnje sem rezala pitulice z nitko (spodaj položiš nitko, oba konca zgoraj prekrižaš in potegneš) in moram povedati, da se super režejo… pred tem sem prakticirala (morda imam premalo ostre nože :-), da sem za nekaj časa zvitek položila v skrinjo.
Morda tudi ta ideja komu pride prav.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hojla!

Toliko pišete o pitulicah, da jih bom morala v kratkem narediti. Že sedaj se mi cedijo sline. Ampak kje je še vikend?

Lep večer Mihaela

Ni potrebe, da bi čakala na vikend-to je samo ca. 20 minut dela, tudi če si začetnik, če delaš navadne samo s skuto. Ko jih boš enkrat začela delati, ti bo žal zakaj jih nisi že prej…

Jaz naredim pitulice iz 500 g testa, pa je vedno premalo, ker imam doma nekaj “termitov”. Včasih vam kar zavidam, ker lahko kakšen košček še shranite, meni pa vse pojejo izpod rok. Naredim 10 burekov za trajanje 5 minut, isto velja za muffine, “šam rolice” itd.
Moram pa reči, da redno spremljam ta forum, moja kuhinja se je že zelo izpopolnila, vsi imajo radi “Vaše” pecivo, pa tudi marsikateri nasvet za enega mojega vegetarijanca sem lahko uporabila.

Lep dan vam želim vsem skupaj. Vera

Jaz sem zadnjič dodala še špinačo v zmes in so skor prste pojedli. Vsi so segali po tistih z špinačo.

lp

Pitulice se lepo režejo tudi z nožem, ki ga vsakič pred rezanjem spereš (pomočiš) v vodo. Lp.

Jaz jih režem pa z nožem, ki je za kruh (jaz pravim, da je žaga) in se lepo režejo.
Jaz sem resnično hvaležna za ta recept.
Ko sem jih spekla prvič smo jih pojedli na en dva tri in sem jih morala drugi dan ponovno. Moja mlajša hči pravi da je to burek. Poje jih cel kup zraven pa pije jogurt. Skratka vsem, ki sem jih dala za poskusit sem morala dati tudi kopijo recepta.

lp

Jaz pa z električnim nožem.

Hojla!

Ravnokar sem vzela pitulice iz pečice. Pekla sem jih prvič. Božansko.
Nisem mogla dočakat vikenda. Saj so res hitro gotove. Aja, spekla sem skutine, za začetek.

Babi hvala za recept!

Lep večer Mihaela

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close