sojina moka
Konkretno kakšen nasvet pa želiš?
Jaz sojino moko uporabljam. Je precej močnega okusa in ima veliko vsebnost maščob. Uporabljam jo, ker ne vsebuje glutena. Če te zanima imam en recept za kekse z mešanico sojine in koruzne moke. Meni so všeč, sicer pa jih pri nas nihče ne mara. Nič zato, pa zame več ostane. Povej, če te zanima. Delam tudi zelenjavni narastek z maso za praženec s sojino moko, omlete, zelenjavne polpete in take stvari.
SOJA KEKSI
8,5 dag masla
8,5 dag sojine moke
8,5 dag koruzne moke
5 dag sladkorja
vanilin sladkor
1 jajce
Iz sestavin zgnetemo testo, razvaljamo in razrežemo z modelčki za kekse oblike po želji. Pečemo na 180-200 stopinj toliko časa, da dobijo zlato barvo, to je cca10 minut. Pečene lahko posujemo s sladkorjem v prahu.
POLPETE
Kakšnega posebnega recepta nimam. Je pa v bazi že precej na temo zelenjavni polpeti in zelenjavni zrezki. Namesto drobtin ali navadne moke uporabim sojino, samo to je razlika. Delam pa vedno vse po občutku.
ZELENJAVNI NARASTEK
Običajno ga delam iz zavitka zmrznene mehiške zelenjavne mešanice ali česa podobnega. Na hitro skuham, dobro odcedim, stresem v namaščen pekač in prelijem z maso za šmorn, s tem, da spet uporabim sojinoi moko namesto bele. Enako naredim včasih tudi s koruzno ali čičerikino moko.
Upam, da sem kaj pomagala.
ps: ravnokar sem se vrnila s hitrega popoldanskega izleta na Šmarno goro.
Prijetno sonce in nobene gužve za razliko od nedelje, ko so ljudje hodili do vrha skoraj v vrsti. Prav paše po celodnevnem sedenju.
Forum je zaprt za komentiranje.