Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika korenckovi piskoti

korenckovi piskoti

Pozdravljene,

iscem recept za piskote s korenckom. Delala sem jih pred leti in ampak recepta ne najdem. Pridejo pa polnjeni z marmelado.
Ima katera v svojem zvezku kaj podobnega?

LP. Misa.

Hoj!

Tudi midve z mamo sva jih pred leti delale, že doooolgoooo nazaj. Tako da recepta niti približno ne vem, mami ga pa še sigurno hrani. Vem , da se je v testo dal tudi nariban korenček, da so se izrezovali krogci, polnili z marmelado, to se prepogne, speče, nato pa povalja v sladkorni moki. Bili so zelo njami.
Danes grem k mami in če se bom le spomnila, ga vzamem in ti ga zvečer ali jutri zjutraj napišem.

ja, res bo to to. Je pa en zeeeelooooo star recept in dober tudi. Bom kar namesto tebe zavezala ene pet vozlov na robec da se bos spomnila name ,-)))

Pogledala sem v zvezek, prepisujem, kar sem pobrala na forumih. Ne vem več, od koga in v katerih postih je bilo, naj ti dobro služi.
LP Mimi

——————-
Korenčkove blazinice (korenčkovo testo, marmelada, blazinica z vilico)
 50 dag moke
 25 dag margarine
 25 dag sladkorja
 25 dag naribanega korenja Sestavine dobro pregnetes, korenje mora biti drobno naribano. Razvaljas, izrezes kroge, jih napolnis z marmelado, prepogneš in dobro stisnes, speces v pecici okoli 10-15 minut. Pečene posujes s sladkorjem v prahu.

Varianta skutne s korenčkom:
 25 dag moke
 ½ pecilnega praška
 20 dag masla
 25 dag skute
 ščepec soli
 25 dag naribanega korenčka Moki dodaš pecilni, hladno maslo, sol in skuto. Korenček naj bo drobno nariban. Zgneteš, razvaljaš za nožev rob debelo, narežeš na manjše kvadratke (ali s kozarcem izrezuješ kroge), na sredino daš malo žličko marmelade. Nato jih zapogneš, tako da dobiš trikotnike. Preden jih spečeš, jih lahko pomažeš z raztepenim jajcem. Peci na pomaščenem pekaču pri 190°C, da postanejo zlato rjavi. Ko so pečeni, jih povaljaj v sladkornem prahu.

Varianta skutni brez sladkorja: 2 dela moke, 1 del masla, 1 del skute, korenčkov sok samo zaradi barve.

Varianta z mastjo:
 1 kg moke
 2 pecilna praška
 malo soli
 ½ kg svinjske masti  ½ kg naribanega korenja
 marmelada
 sladkor v prahu Vse sestavine zmešamo v testo, ki naj počiva 1 uro. S kozarcem oblikujemo kroge, ki jih namažemo z marmelado, prepolovimo in robove stisnemo z vilico. Pečemo 20-40 minut. Povaljamo v sladkornem prahu.

Veckrat delam korenckovo biskvitno pecivo,piskotki bodo pa zdaj tudi prisli na vrsto….z novim domacim korenckom.

Mimi ” arhivarka “, najlepsa hvala:)
Recepti bodo sli v moje “priljubljene mape”. Lep vecer

Super, ravno to sem iskala. Mimi najlepsa hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close