Papež
Me veseli,Petra,da si se javila! Je kaj narobe s tabo…tisto “silom prilike”…pa v tem vremenu!?!? Jaz ne vem….ampak rojstvo in umiranje se mi zdi tako reeees …zelo osebna stvar !! Čisto preprosto: zraven so mama (rojevanje !!) pa oce..pa recimo-sestre in bratje… pa konec!! Pri smrti pa isto-najblizji…lahko tudi verniki!?… Nikakor pa ves vesoljni…TV !!! Verniki pomagajte v tej zagati !! Maja
Ko je papez Janez Pavel II pred veliko nocjo resno zbolel, sem v zacetku gojila upanje, da bo premagal bolezen. Zelela sem mu, da bi se spocil in v miru prezivel se nekaj let. A obrnilo se je drugace. Veckrat sem razmisljala o njem kot cloveku, ki se je res razdajal. Zaznamoval je teh 25 let kot voditelj rimokatoliske cerkve.
Tudi mene je motilo medijsko vdiranje v intimo cloveka. Zadnji mesec je res bil mesec razmisljanj. Poslovil se je g. Grmic, poslovila se je Terry, spet medijsko nasilje…
In v petek sem se poslovila od dragega gospoda Salamuna, pediatra, primarija otroskega oddelka na obali; cloveka z velikim srcem, ki je od 51. leta zaznamoval nase zdravstvo. Bil je moj zdravnik v srednji soli, potem hcerkin v otroski ambulanti. Bil je oce Tomaza – pesnika, Andraza – slikarja,
Katke in Jelke in dedek mojih dragih ucencev Jona in Jase ter se drugih vnukov in pravnukov. Zivel bo v njih.
To so zame pomembni mejniki; nekaj odide dokoncno, ne samo clovek, tudi neko obdobje.
Zdaj mi je malo lazje. Naj vsi pocivajo v miru.
Lep miren vecer Babi
Včeraj sem se ravno ko so objavili novico na RTV Slo pogovarjala z našo sorodnico, ki živi v Ameriki. Mislim, da je s stavkom “He was a great man!” povedala vse. Velik človek, verjetno ga bo težko nadomestiti in naslednji papež ne bo imel lahke naloge.
Mediji – poglavje zase. Se mi zdi da je že pred časom vse skupaj šlo preko vsake spodobne meje. Škoda vsake besede.
Papež je bil medijski človek. Rad je imel medije in je znal z njimi komunicirati, dobro je vedel, da imajo veliko moč in jih je izkoristil v korist cerkve. Zaradi tega je dobro vedel. da bo tudi umrl v soju medijskih luči, ravno tako kot jih je preživel skoraj 26 v času papeževanja. Za njega ni bilo zasebnosti. In tudi v času, ko je že vedel da umira se ni skril za zidove rezidence ampak se je pokazal ljudem in jih blagoslovil. Do zadnjega je bil z verniki in jim s tem povedal, koliko mu pomenijo. Občudujem njegov neizmeren pogum in voljo. Njegovo papeževanje je trajalo dalj, kot sem sama na svetu. In res sem bila žalostna, ko sem slišala, da je odšel za zmeraj. Ne hodim v cerkev ampak on se je znal dotakniti vseh ljudi na svoj spravljiv a tudi konzervativen način.
Naj počiva v miru.
Ja to je špekuliranje s strani medijev, ki hočejo zadovoljiti ljudstvo, ki je lačno vsakršnih informacij, pa naj bodo slabe ali dobre. Isto se je dogajalo, ko je umiral Arafat, v parih dneh je “umrl” kar nekajkrat. V ozadju je borba medijev za prevlado in radovednost ljudi, ki takšno vrtanje v zasebnost podpirajo s kupovanjem časopisov ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.