Spomladanska testeninska solata?
Zelo rada imam testeninske solate. Zdaj pa, ko rasejo nekatere stvari, ki jih sicer (svežih) ni, bi si zaželela kakšen recept za testeninsko solato z redkvicami in regratom. Bi šlo kaj takega? Kaj naj še dam noter? Včasih je manj več, zato me zanima, če imate kakšne izkušnje s takšnimi solatkami. Pa saj ni nujno, da je testeninska, bi pa jo rada jedla kot samostojno jed! Lp in hvala.
Nimam sicer recepta, a bi naredila nekako takole:
Skuhala makarone, jih stresla v skledo.
Regrat bi dala čez tople makarone in zmešala. Čez bi prelila na maslu precvrto slanino – vse bi še enkrat zmešala. Da bi zakisalo, bi dala limono.
Počez bi potresla na drobno narezane redkvice.
Hm … nekaj mi manjka, pa ne vem kaj:)))))
Mogoče bi limono zmešala z malo tekočega jogurta … Seveda k vsem pašejo še začimbe:)))
Tole sem si zdajle zmislila, zato ni sprobano:))Če ima katera kakšno idejo … lepo prosim:)))))
Saj bi rada kaj pametnega napisala, ampak….navada – zelezna srajca mi ne pusti do idej:)
Solatne testenine ali riz delam bolj ali manj enako ze leta. Nekako si z regratom ne znam predstavljati. Pa bi bilo vredno nekaj novega poskusiti.
Spomladi dam rada v tako solato od novih zelenjav najveckrat mlade cebulice , cesen ( zeleno stebelce tudi),drobnjak in se kvecjemu drobno narezano rukolo.
Kate, kaj manjka tvojemu receptu? Mogoce malo balzamicnega kisa:) Lp
Forum je zaprt za komentiranje.