Babi prosim pomoč
Hojla Babi!
Pred nekaj dnevi sem tukaj na forumu našla eno tvojo sladico, ki jo delaš iz skute in smetane (sladke,kisle?) nekaj dodaš notri in to je to. Ker pa imam na obisku gospo “Rozi” seveda sedaj ne najdem tega recepta.
Sem ravno taka, kot tiste tri dame- se srečajo tri dame, ki so že kar dolgo na svetu. Dogovorijo se za obisk. Gostiteljica si na listek zapiše: skuhaj kavo, postrezi pecivo in ponudi narezek. Ko dobi obisk seveda skuha kavo ampak na seznamu pozabi označiti, da je kavo že skuhala. Malo podebatirajo, gostiteljica gre v kuhinjo pogleda listek kjer piše skuhaj kavo. Seveda spet skuha kavo in to se še ponovi vsaj dvakrat. Prijateljici se zvečer odpravita domov, ko pravi prva drugi “ampak kavo bi pa Ivanka lahko skuhala”, druga pa reče “katera Ivanka pa”.
Torej Babi, če boš imela čas in voljo mi prosim napiši kako narediš to sladico.
Lep pozdrav in hvala !
Mihaela
Hej! Sem se malo potepala in sele sedaj pri racunalniku.
:))) Ker zgleda, da je ta trenutek tudi pri meni gospa ROZA, mi res ne pride na misel, kaj sem napisala. S skuto delam razne ad hoc stvari.
Ni bilo nic peceno?
Ce je bilo v presnem stanju, bi mogoce bilo to ( razne variante):
V skuto dam malo kisle ali sladke smetane, malo sladkorja, limonino lupinico,
nekaj kapljic limoninega soka ali pomarancnega ( tega vec) in postrezem s kepico stepene sladke smetane ali brez.
Kdor prenese surov rumenjak – spenjen s sladkorjem, je tudi dobro.
Jaz ga ne dam.
Veckrat naribam se korencek ali dodam razno sadje.
Ko je bila hcerka majhna, je bila prepricana, da je sladoled:)
Ce se pa spomnis cesa bolj dolocenega, bom v vecjo pomoc.
Lep vecer Babi
Forum je zaprt za komentiranje.