Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “Self-raising flour”

“Self-raising flour”

Že “sto let nazaj” sem si iz Nove Zelandije prinesla knjižico receptov za muffine. Seveda je v večini receptov uporabljena “self-raisng flour” – moka, ki “se sama dvigne”. Tam so mi ene prijazne gospe razložile, koliko pecilnega praška na koliko moke je to, pa sem podatek pozabila. Zdaj naredim “na uč”, in kar rata. Me pa vseeno zanima, če kdo natančno ve, v kakšnem razmerju se meša moko in pecilni prašek.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Sicer pa sama to moko imam, pa jo uporabljam samo za “chocolate cookies”.
Prijeten preostanek večera!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala za brzinski odgovor. Pri nas je v trgovini še nisem videla, zato jo pač delam sama. 🙂

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Hej!

Moja izkusnja s tole moko:)

Pri hcerki (prvic v Angliji) se pripravljam na peko buhteljnov in vzamem pac moko; tisti self raising sploh nisem opazila. Zame je bila pomembna beseda flour.

Pripravim kvas in vse potrebno. Vzhajalo je kot noro; med peko je pa vse skupaj padlo:((( Cisti obup.

Tako spoznavas dezelo in se kaj drugega:)

Je pa zelo v redu za testa, ki jim drugace dodajamo pecilni prasek. Lp

V eni od revij od Women’s weekle cookbook piše za self raising flour: all-purpose flour sifted with baking powder in the proportion of 1 cup fluor to 2 teaspoons baking powder. Se pravi čisto navadna moka, presejana skupaj s pecilnim. Za 1 cup pa velja, da je npr. avstralska “cup” 250 ml, so pa rahle variance med državami. 1 teaspoon pa je 5ml, tablespoon pa 20 ml.
Po mojem je to zelo veliko pecilnega, ampak mogoče se jih ravno zato reče “self-raising” 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close