Za sonce rumeno
Kresnička!
Nekaj težav sem imela s tem tudi sama, zato sem zadevo rešila tako, da sem tam, kjer imaš “povabilo” za ogled (vpišeš mail, na katerega želiš povabilo poslati, v tem primeru ga pač pošlješ sebi) sebi poslala pošto in potem od tam kopirala link.
Upam da sem dovolj razumljivo napisala.
Me firbec matra kaj si dala gor!
Bodi pozorna, da daš javen dostop.
LP
Kresnica, prav lepe slike so (poziram sline!).
Imam pa eno vprasanje. Saj vem, da se je o barvanju pikapolonic tu ze veliko govorilo, a tvoja je res lepe rdece barve. Kako ti je uspelo? Zelo rada bi namrec cez 2 meseca za hcerkin 1. rojstni dan naredila “pikapolonica party” in zraven seveda sodi lepa, rdeca torta-pikapoka.
Hvala in LP!
Hvala za pohvale 🙂 Saj mi je kar nerodno, ker se se vedno stejem med zacetnike, kar se tice kuhanja in peke.
Muša, pobarvala sem jo z jedilno barvo, ki je bila kupljena v industrijski prodajalni pekarne mislim da Grosuplje v bližini BTC-ja. Dobila sem jo od ene gospe, je pa tako, da je zelo intenzivna in moraš pazit, da je ne daš preveč, ker je drugače stvar kar slana od barve 🙂
Aja, jaz sem z barvo pobarvala kar navadno smetano za stepanje (v nestepeno sem dala barvo, potem pa normalno zmiksala).
Vidim da ti je uspelo ;-)). Bravo, bravo – hudo nevarna zadeva za gledati! Sem prec lačna ratala.
Pridna si ni kaj.
Moja peciva so večinoma okusna ampak izgled pa ni “bogvekaj” – večinoma res niso za na sliko ;-)).
Jaz pa sem danes v moj album dodala sličice naše pasje lepotice – je kar važna zdaj ko je na netu ;-)).
Lep praznični ponedeljek vam želim!
d.
Aha, sem moram še pohvaliti, da sem spekla mojo prvo potico. Recept iz knjige Potice mojstra Goljata, breskov nadev s skuto. Za prvič bi rekla da mi je še kar uspela ;-)).
Ta knjiga je krasna že za pogledat, če imate priložnost si jo sposodite v knjinici. Notri so recepti tudi za polnozrnato, ajdovo in koruzno testo (pa verjetno še kašno). Da o nadevih ne govorim.
Seveda bo pa potrebno obvladat še kakšno “finto” predno bo potica tudi za na sliko ;-)).
Dobro jutro, Sonce rumeno 🙂
A veš, da, ko sem dva dni nazaj brskala tule, da bi si izmislila, kakšno potico bi spekla, sem naletela tudi na omembo te knjige in se že skoraj odločila, da bo to eno mojih letošnjih rojstnodnevnih daril 🙂
Pri nas sicer nad poticami sploh niso navdušeni, čeprav sem to, ki sem jo naredila te dni, kar “spravila v promet” pri otrocih za zajtrk. Naredila sem jo po receptu od Babi za smetanove štrukeljce, a v obliki potice. Nadeva je sicer malo, a pri nas je tako… orehove ne marata ta velika hčera, mož, kokosovo tako-tako, čokoladna jim še kar gre, pa je ne maram peči, ker mi rada poči, rožičev nimam, pehtrana tudi ne, maka mi moj mlinček ne zmelje več, kot bi moral… pa verjetno sem še marsikaj pozabila omeniti… v glavnem idej zmanjkuje…
Kakorkoli nekaj potice sem shranila v zamrzovalnik za kakšen zajtrk kar tako, ostalo smo pojedli, v hladilniku je ostalo le še pol pirha – tortice 🙂
Pozdravček prav vsem in lep še zadnji praznični dan za vas!
Vladka
Ja Vladka, mislim da bi ti bila knjiga všeč! Meni tudi klasične orehove in makove potice “ne grejo”, sicer imam rada pehtranovo, ampak v tej knjige je malo morje idej.
Tudi knjiga Kruh (istega avtorja) je krasna.
Majuška jaz sem se zelo skeptično lotila potice in nadeva, ampak niti ni bilo tako slabo ;-))
Naša pa zna pozirat seveda ;-)).
Forum je zaprt za komentiranje.