Najdi forum

PEHTRANJ

Kje ga dobite v tem času za pehtranovo potico.
Ima katera dober recept za potico?

Še nikoli pehtranove poteice nisem delala sama, jo imam pa neznansko rada, predvsem, če je notri velikoooooooooo trave, kot reče moja hči.

Lp in hvala.

Zdajle ga malce težko dobiš, svežega……mi imamo zmrznjenega, lahko pa poskuši s suhim……ga daš na karamelo, da pride do prave arome in da se napoji……recept sem pred kakšnim mesecem napisala, kako ga delava z mojo mamo…..

tu je bilo govora o pehtranovi potici, pa tudi na slikah od drugega srečanja je…ni makova kot piše je pa pehtranova….

Tu je še ena stran, kjer smo pisali o pehtranu

Svež pehtran sem včeraj kupila na ljubljanski tržnici.

Hvala za vse informacije.

lp

Hojla,
se mi zdi da smo res ze enkrat razpravljali o karameliziranju teh suhih zelisc za sladke nadeve…a kdo najde lnik do tja? Jaz ga namarec ne….buuh! Bo treba iskalnik posodobit 🙂

Kroki, a lahko prosim kar precej podrobna navodila za pripravo karamele za nadev za 1 pehtranovo potico? sja sme videla ze tisti recept na linku, pa me nekaj bega: namrec maslo! 🙂
Sladkorja nisem se nikol karamelizirala na maslu……ampak najprej sem ga samo sprazila da je malo potemnel in se razpustil, nato pa zalila z malo mleka ali sladko smetano….. Ampak tako bi bilo verjetno pretekoce za potico, kajne? Kaj pa ce dam manj masla, ali pa ce dam zelo gosto sladko smetano namesto masla? Mislis da bi slo?
In se, koliko casa karaeliziras, in do kakasne barve – kdaj das notri pehtran in koliko casa se potem kuhljas zadevo, preden pokapas po testu oz. skuti?? 🙂 Res, priznam, ne znam tega delat 🙂

LP

Do te potice je prišlo iz živega eksperimentiranja moje mame……..maslo je obvezno…….ker na njem karameliziraš sladkor, rjav mora biti bolj svetlo(ne rumen, svetlo rjav), notri daš potem pehtran in malce pomešaš……dobi še malce barve…..potem pa na takoj pokapat na pomazano potico…in posut še s malo sladkorja ( testo zelo absorbira sladkobo, zato le še posujte s sladkorjem) in mandelji in potem zavijat………če delaš karamelo in potem zaliješ s smetano….je bolj redko……..računi da je ta masa masla na več ali cca. 1 m dolgo potico…………

Če si hitra pri valjanju potem prvo pristavi ponev s maslom in sladkorjem (če ne obrni), občasno premešaj, potem zvaljaj potico, namaži s skuto (skutino maso), potem krameliziraš do konca, dodaš pehtran toliko, da dobro premešaš in začneš s žlico kapat po potici, čim bolj porazdeliš…potem hitro posuješ s sladkorjem !!- obvezno- ker ne bo drugače dovolj sladka in ne bo to to…..zagotovo ne bo presladka….ne se bati….potem posujemo še mandelje in zavijemo skupaj……….dokončamo kot vsako potico…….

Skuta in vanilijev puding data sočnost in okus potici
Karamela in pehtran (pehtran dobi boljši okus, bolj podarjen in še kje malce zhrusta karmela)
Mandelji – hrustajo( vzamemo v palčkah ali v listkih narezano)

Pri tej potici nimaš občutka, kot bi jedel žaganje, je polna arome, sočna…kalorije pa pozabiš…kot pri marsikateri sladici……zagotovo bo še pol tople zginilo neznano kam…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close