Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Posoda z dvojnim dnom – Spar

Posoda z dvojnim dnom – Spar

V Sparu prodajajo posodo z dvojnim dnom, za kuhanje pudingov, krem, skratka, za vse tisto, kar se ponavadi prime in zazge na dnu. Dno je narejeno tudi za steklokeramicno plosco. Stane okoli 2300 sit in je vredna tega denarja.
Kupila sem jo v soboto in sedaj delim svoje navdusenje z vami. 🙂

PS:Sori za sumnike.

Koliko pa ima posoda prostornine? Meni se vedno vse prižge in sem že malo sita namakanja posode 3 dni ali več.
LP

Rezultat? Se prime ali ne?

LP Mihaela

Je mogoče to posoda, za katero se zbirajo točke?

Tudi mene zanima ta posoda. Lahko navedeš vsaj proizvajalca in prostornino?

Drži 1,5 l, notranje dno je okroglo, vsebina se segreje na 96stopinj, puding sem kuhala par minut, nič se ni prijelo, nobenega izgubljanja živcev, ne s kuhanjem, še manj pa s pomivanjem.

Ta posoda ni v akciji za točke, proizvajalec Beka, artikel Bain marie.

Malo sem pobrskala, evo link:

Hej!

Imam ga ze celo vecnost – iz casov, ko smo obvezno morali kuhati melko:)

Ni tako lep blescec kot tale na sliki ( samo aluminijast), a se vedno sluzi. Nalijes vodo in potem delas vse brez bojazni, da se prime. Ko mleko zavre, ne prekipi in zapiska. Hcerka mu je pravila “Loncek Pisk”.

Lep pozdrav

No, šele sedaj prav razumem, zakaj na primorskem koncu rečejo vodni kopeli ‘banja marija’ :-)))))))))) Babi bo že razumela, a ne.

lp n.

Susan hvala za informacijo. Ob prvi priliki ga kupim in preizkusim.

Natka, popolnoma jasno, kajne?:))) Povemo se drugim? Lep pozdrav 🙂

Ola !

Babi, bi blo fajn, če bi še ostale vedele za kaj se gre :))

lp, Maja

Tudi jaz imam tak lonec doma.
Kupila sem ga lani, tudi v Sparu, mislim, da sem plačala okrog 2-2,5 tisočaka.
Je vreden vsakega tolarja – v njem kuham domače mleko, puding, mlečno juho z “nudlči”… In NIČ se ne prime!

n&n

Majuska, verjetno z Natko misliva isto:)) Drugace bo se ona povedala svojo verzijo.

bagnomaria ali banjomarija ( kuhanje – kopel, ki ni v direktnem dotiku z virom toplote – vmes je pregraja, voda)

Tudi Marija je spocela brez direktnega dotika.

Tako si sama razlagam. Lep pozdrav Babi

Ja, Babi, si vse prav razložila.

lp n.

Hahahaha, ta je pa dobra ;-)).

Nisem še slišala (jasno, sem daleč od Primorske) ;-))

Sicer poznam izraz in uporabo, a te razlage pa še nisem slišala. Zanimiva, ni kaj.

Jzst, saj tudi jaz se nisem slisala; kar tako sem si sama razlagala in prvic sem povedala, ko me je Natka izzvala:) Je pa, mislim, najbolj logicna razlaga. Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close