Najdi forum

Ajvar

Pozdravljeni!

Ker mi ajvar ostaja iz leta v leto in ga tudi letos ne bomo izgleda porabili, bi rada vaše ideje oz. namige, kje vse ga vi uporabljate.

Hvala vam za nasvete!

Lara

Pri nas gre največ ajvarja na kruh pa sir čez ali pa meso (pečeno, ražnjiči, čevapčiči……) zraven za prilogo, ponavadi ni le ena žlička……..kakšnega pa tudi odnesem na kakšen piknik…..in ni bojazni, da ne bi šel v promet…..
Mam pa ne čist podoben Etinem ali ?…..je malo manj gost…….pa še ena verzija zraven pečenega kormpirja in solate…………

:)))) Tudi pri nas na kruhu, z vsemi dodatki(sendvič). Mnogo ajvarja, malo kruha:)

Jaz ga imam strašno rada ob makaronovemu mesu:), seveda pa vsi pikniki, pečeno meso, pleskavice … Ma, nikoli ga ne ostane. Ko sem jeseni videla, kako ga je moj “napadel” sem šla še eno rundo delat.

Včasih sva doma z mami delali ajvarja iz 25kg paprik in 10kg malancan – pa ga ni nič ostalo:).

Naš je tudi malobolj tekoč, pa malo kisel, ker ga paprik in malancanov ne pečem, ampak kuham v kisu.

<http://kate.moj-album.com/>

Meni je pa ostal sataraš v kozarcu, pa tudi nisem vedela kaj z njim. Sem ga porabila za tisto zeljno shujševalno jho in je naredil prav dober okus.

Jaz pa naredim namaz s sirom, šunko, ajvarjem in začimbami. Namažem na kruh in popečem v pečici.
Tudi pri nas ajvar ostaja in ga na ta način kar nekaj porabim.
Lep pozdrav

Nekaj žlic ga lahko daš v golaž, proti koncu kuhanja. Sicer gre pri nas hitro, s kruhom. Delali smo tudi pečena jajca z ajvarjem. Ajvar daš na ponev malo popražiš (v bistvu segreješ), čez ubiješ jajca in potem vse skupaj zmešaš in pečeš dokler jajca ne zakrknejo.

Lp, Ela

To je moj oče vedno delal!:)))

<http://kate.moj-album.com/>

Jaz jem ajvar z jajco. Dam ga tudi k omakam.

Če kozarček še malo opremiš, bo lepo darilo komu, ki doma ajvarja ne kuha, npr. ko greš na obisk.

Miranda

Pozdravljeni!

Ja, mi bodo prav prišli vsi vaši nasveti. Saj človek nekaj podari drugim, včasih pa se vpraša, zakaj pa ga sploh delam, če se ne poje. Naredim precej okusnega kremastega iz pečenih paprik in melancan in je bolj dober kot vsak od Ete. Verjetno smo že malo razvajeni in imamo vsega v izobilju, potem pa že ne vemo, kaj bi jedli. Problem je tudi v tem, da ga napolnim v prevelike kozarce in potem se ne porabi v par dneh in prične po vrhu plesneti in ga vržem proč. Dobro bi bilo ga konzervirati v manjše kozarce, pa nikjer nisem še zasledila majhnih pokrovov, ki morajo biti novi-stari ne veljajo. Nikakor pa seveda ne sme manjkati na piknikih, kajne?! In čas piknikov prihaja in ga bomo le porabili.

Pozdravljeni!

Lara

¸¸¸¸

Povej kam, pridemo in pojemo 🙂

Zaupaš recept?

Miranda

Etin? Moja mama naredi ful dobrega. Še boljšega kot je Etin. Itak mi gre na živce, ker so Etine stvari tak drage.

Avokado…….ni res …. v trgovini so stvari drage zaradi marž……pridi k nam V Kamnik pa boš videla veliko bolj dostopne cene…..v tovarniški trgovini….pucanje zalog ven…..kupiš kumare po 132 SIT- kamniške, 152 SIT- delikatesne……pa da o ostalih stvareh ne govorim……….(le zakaj imam jaz doma zalogo…….)…..II. ali III. klasa so tudi brez napak..(pločevinka padla na tla, rjava pikica na pokrovču – samo zunaj)..in ugodne……res pa mal zavisi od dneva…..v redni prodaji je pa vse na zalogi…..popust za izdelke Ete za nakup nad 8.000 SIt in malo več popusta za nakupe nad 20.000 SIT….

Če si pa tukaj…..je zraven še Svilanit ima tudi ugodne cene…….ogromno izbire……..tudi II. in III….klaso in vzorce………..kravate………

Pa ustaviš se lahko na kakšni prehrani dobri….pa kavici…….pa še kaj se najde……

Poskusi narediti rolado.

Biskvit: 5 jajc
5 žlic moke + pecilni prašek
1 kisla smetana
3 žlice ajvarja

krema: 1 kisla smetana
500 g naribanega feta sira (lahko tudi kakšen drug)
4-5 strokov česna
1 vejica peteršilja drobno narezanega

Dobro zmiksaš 5 rumenjakov z malo soli, moko, pecilni ter dodaš kislo smetano in ajvar. Na koncu rahlo vmešaj sneg beljakov. Ko je pečeno, zvrni biskvit na krpo, zvi in počakaj, da se ohladi. Nato ga premaži z kremo in daj v hladilnik. (Količino za kremo lahko tudi malo zmanjšaš, kakor je napisano)

ej, super..

hvala vsem!

Lara

Kroki, tako kupujem jaz pa v Drogi v Izoli. Vse je cenejse:)

Ajvar? Vnuk je letos ugotovil, da je veliiiko boljsi od kecapa. On si ga da tudi h pecenemu krompircku.

Sama ga rada primesam topli fizolovi solati z nareznim porom…,skoraj povsod kot ste ze zgoraj nastele, na tople kruhke, na prepecenec ( pustim malo, da se vpoji), ne nazadnje kar z zlico v usta.

Ga sicer sama ne delam, ker nimam pridelkov…drugace bi ga. Lp
Lp

:))) tudi moj sin je letos pogruntal, da je to strašno dobro:)

ajvar delam doma. zelo redko ga kupim. jemo ga podobno kot pisete. enkrat sem pa naredila “frfrine strucke”- takrat je bila frfra! 🙂 s cebulo in dodala tudi malo ajvarja. cisto nekaj posebnega! zadnjo sezono sem ga naredila premalo! mislila sem,da bom delala se 1x, a mi je nekako “uslo”. kar malo ga pogresamo. kupila sem ga ze parkrat-mislim,da je bil drogin.
skoraj bolj kot ajvar sta mi vsec pindjur in lutenica. lp petra

Jaz tudi obožujem pindjur- Etin. Enkrat sem v Mercatorju naletela na akcijo in sem kupila nekaj kozarcev pindjura. Tak, da bo za nekaj časa. Vse sem pojedla sama v 2 mesecih. Pindjur-jutri ga grem kupit.

pa sva ze dve !! pa…no, tudi lutenica je zeeeelo dobra ! za moj okus! firme ,zal, ne vem !! lp petra

Petra, teh dveh stvari pa sploh ne poznam. Je podobno ajvarju? Lp

ja, babi precej podobno. no, ja. zelenjava ni tako spasirana, so manjsi koscki in pa bolj “sarf” je. kot sem rekla, ne vem cigavo je. ali je eta ,ali druga. poglej malo po policah. ponavadi je na polici zraven /ali blizu/ ajvarja . imajo celo na izbiro- pekoce,ali polpekoce. lp petra

Eta ga ima Pinjur ali kako se reče prav temu…….bom pa preverila…..lutenico…?…….so ful pekoče verizije ajvarja….mislim……zelo slična sestava…….za kuhanje kakšnega golaža 1A

pindjur je cisto normalen, lutenica je pa lahko bolj ali manj pekoca. no,saj ima ze ime tako:) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close