velikonični žur
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › velikonični žur
Hojla!
Moja mami pri svojih 83-tih letih obiskuje “vrtec” in v soboto bodo imeli v vrtcu “velikonočni žur”. Lepo prosim svetujte mi, kaj naj spečem, razen potice seveda, za pisanko za okoli 10 ljudi. Vsakega nasveta bom vesela.
Lep pozdrav vsem skupaj!
Mihaela
O cross buns smo nekaj že rekli, lahko narediš majhne venčke iz kvašenega testa in daš notri po en pirh, ptički iz kvašenega testa so tudi sedaj aktualni. Ali pa mini primorske pince?
Vencki iz pletenega boljsega kvasenega testa so takooo lepi. In oblika kroga vedno nekaj pomeni:))) Lp
Moj predlog sicer ni za peko, je pa menda star velikonočni običaj in sicer Aleluja (nevemkako narejeni repni olupki, lahko pa vprašam svojo mami). Mi smo jih doma jedli za velikonočni zajtrk pred vso ostalo hrano.
Lp
M.
hojla!
hvala za nasvete. Kaj menite bi bilo 1 kg moke dovolj? Pa še eno vprašanje:
Kakšno jajco naj dam peči zraven Kuhano ali surovo?
Hvala za odgovor in lep večer
Mihaela
Jaz bi dala jajček notri potem, ko bo venček že pečen. V sredino lahko vzviješ eno “bunkico” alu folije, da bo obdržal obliko, in boš imela jajček kam dat. No, vsaj jaz sem delala tako.
Hojla Sonce rumeno
Hvala za idejo.
Pri nas tako lepo sije sonce, da človek takoj dobi energijo za delo.
Lep dan ti želim
Mihaela
Sama ponavadi naredim vecji vencek in nalozim kaksnih 5 pisanic.
Verjetno si si ti zamislila, da bi vsaka udelezenka dobila svojega:))) Lp
Ja, jaz sem si zamislila mini venčke, ki imajo prostora za en pirh ;-)). Je luštkano darilce.
Gnezdo za več jajčk je pa super za doma.
Pri nas pa ne zvijamo venčkov ampak delamo punčko ali kitko. To pa naredimo iz treh svaljkov testa. Na enem koncu vpletemo pirh, potem spletemo kitko. Ker je na pirhu (pobarvanem) narejen križ, izgleda to kot punčka ( okoli lasje, pirh je za velike oči, trup pa je kita)
Forum je zaprt za komentiranje.