Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika svetel golaž

svetel golaž

Ravno kuham golaž, pa je presvetel. Kaj naj še dodam, da bo dobil ta pravo barvo? Zaenkrat sem dala čebulo, meso, korenje, sol, papriko v prahu in še nekaj dišavnic, ki pa na barvo ne vplivajo. Običajno sem dala še pelate, pa je golaž potegnil na kislo, kar mojima puncama ni všeč. Naj dodam mezgo?

Kakšen nasvet bi res prav prišel.

Natassa

Jaz bi dodala paradižnikovo mezgo, pomagam pa si tudi tako, da dodam malo črnega vina, balzamičnega kisa ali pa worchester omake. Vse dodajaj po malem, da ne pokvariš okusa.
Lp
Baška

Dodam nekaj temne sojine omake, črno vino in žlico mezge.

V golaž vedno dodam malo mezge, če je le mogoče, pa tudi malo črnega vina.

Na vino se pa res nisem spomnila! Dodala sem mezgo, pa je še vedno bilo precej svetlo, ampak okusno.

Punce, hvala!

Natassa

Pravi golaž postane temen, ker se čebula in meso zeloooo doooolgo pražita. Enkrat sem v Nedelu zasledila recept za pravi golaž, po katerem naj bi se čebulo samo pražilo eno uro, potem pa še par ur z mesom. Če imam čas, naredim tako, seveda kuham večje količine in dam potem v zamrzovalnik.

Pri golažu uporabljam rdečo čebulo. Sicer ne vem če je zaradi tega kaj bolj temen, se mi zdi pa bolj okusem kot z belo čebulo.

ne pozabi na papriko. ta se ponavadi prazi skupaj z mesom. mislim,da to da tisto barvo…pa seveda tudi kanec crnega vina. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close