Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna krema – pomoč

čokoladna krema – pomoč

Za vse, ki delate kremo iz sladke smetane in čokolade, imam nekaj vprašanj:
– ali sladko smetano zavrete?
– ali prej stopite čokolado nad soparo in jo že stopljeno vmešate v smetano ali pa jo topite direktno v sladki smetani?
– kakšne mere uporabljate: 100 g čokolade na 1 sladko smetano? Koliko sladkorja primešate? Morda tudi kakšen vanil. sladkor????? Ali dodate še kaj drugega, morda rum?
Hvala za odgovore
Lep pozdrav od
moške kuharce

Ojla!
Sladko smetano segrejem.. ma ni treba do vretja… In potem čokolado noter, ampak dol s plina…
Predvsem je važno, da se čokolada počasi raztopi in ne na previsoki temperaturi. In MEŠAJ! )))
Običajno pred izdelavo glazure pečem. In medtem, ko se biskvit ohlaja, dam v kozico smetano in nalomim čokolado. Vse skupaj v pečico (ugasnjeno in že malo ohlajeno). In vsaj trikrat pomešam.
Razmerje: 1 dcl smetane in 100 g čokolade. Se pravi na 2,5 dcl smetane 250 g čokolade… Ampak po izkušnjah bi rekla, da je 100 g čokolade dovolj…
Veliko uspehov!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Ups )))
Ti sprašuješ za kremo, jaz govorim o glazuri )))
No ja.. Pri kremi bo več smetane na čokolado ))) Pa preden se jo stepa se jo dobro ohladi )))
Mislim pa, da glede načina priprave nisem dosti mimo usekala )))
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Jaz dam na 0,5 litra smetane 300 g jedilne cokolade in je popolnoma OK…tudi nic ni narobe, ce smetana zavre, kar se mi je ze tudi zgodilo. V glavnem, ko segrejes (lahko tudi zavres) smetano, ugasni plosco in stresi noter na kocke nalomljeno cokolado in MESAJ, tako kot je rekla gordy.
Nato jo prelijem v palsticno posodo in pustim cez noc v hladilniku , ali pa ce se mi zelo mudi, jo dam za cca. 3 ure v zmrzovalnik in pri tem vsake 30 minut ali pa vsako uro malo pomesam, da ne zamrzne in da se enakomerno ohlaja. Nato jo enostavno stepes z mikserjem kot samo smetano.

Obstaja tudi tako imenovana Pariska krema, kjer je razmerje med cokolado in smetano dejasnsko 1:1 – torej na 1 dcl smetane 100 g cokolade, ampak iz izkusenj ti lahko povem, da je zgornja krema boljsa…tale pariska je bolj “tezka” in primerna za cisto majhne in fine “pregrehe”, npr. za pralineje ipd….medtem ko je za nadeve za torte ali kaj drugega najboljsi tisti recept, ki sem ga opisala zgoraj.

Naj ti uspe 🙂
LP

Prijateljica jo pusti cez noc v hladilniku, drugi dan pa speni. Sicer ne vem,
ce je to prav, ker nisem se tako delala kreme. Lp

Zala, casovno sva usklajeni:))) In moja informacija o hladilniku je potem prava:)

Lep vecer

10 dag čokolade na 2,5dl smetane je kar prav. Sama sem jo že večkrat delala. V mlačno smetano nalomim čokolado in segrevam ter mešam, dokler se ne stopi, ni treba, da zavre. Dobro mora biti ohlajena, najbolje čez noč v hladilniku. Naj te ne skrbi, ker bo še vedno tekoča. Pa tudi stepa se kar precej časa, kar nekaj minut, da ne boš vrgla puške v koruzo.

LP

Tudi jaz pustim čez noč v hladilniku! Smetano pa zavrem in odstavim, prelijem v tisto posodo, v kateri bom mixala.

ČOKOLADNA KREMA

Sestavine:
0,75 l sladke smetane
300 g kakava

Priprava:
Smetano zavreš in ji dodaš čokolado.
Za čez noč postaviš v hladilnik. Drug dan stepeš in namažeš na torto.

Jaz dam 2dcl smetane in 100g čokolade. Ponavadi dam milkino, ki je polnjena z lešnikovo kremo.

Hojla!

Mene pa so učili delati čokoladno kremo takole:

čokolado stopim kot za preliv. Sladko smetano stepem z mikserjem in nato počasi vlivam čokolado v smetano in mešam z METLICO.

Lep pozdrav Mihaela

Danes želim narediti vtis na svojo najdrajžjo in jo presenetiti za praznik!
Hvala vsem, nekako bo že uspelo, pa čeprav s pomočjo zamrzovalnika!
LP vsem
O.K.

Tudi tako je njam:)))

Včasih sem delala tako kremo ali pa sem samo proti koncu stepanja smetane dodala kakav.

Če rata ali ne, kot si si zamislil, že to, da jo boš presenetil je veliko!

Srečno pri delu in lepo praznovanje!

Kolikšno količino rabim za običajno normalno velikost peciva?
Postopek ni kratek, pa da mi je ne bo zmanjkalo. Želim namazati 1x v sredini in malo še povrhu.
Hvala za odgovor.

Lej, tole je ena enkrat napisala na forum. Ali pa sta bili dve in sem jaz skombinirala. Vsekakor se strinjam s povedanim. Delež čokolade je okoli 10 dag na 1 smetano, lahko kakšno deko več.
LP Mimi

“Za eno plast torte ocenjujem 1 smetano (2,5 dl), za dve plasti torej 2 smetani, za premazat še 1 smetana, potem pa še za okrasit skoraj 1 smetana. Za celo torto potrebujem skoraj 1 liter smetane in seveda jedilno čokolado. Za torto, oblito s čokolado, zadošča 7,5 dl smetane.”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close